VEKKER OPPSIKT: En ape av den sjeldne arten King Colobus ble nylig født med keisersnitt i Paignton Zoo i England. Men det er noe helt annet som får folk til å sperre opp øynene. Video: Paignton Zoo / Warner Bros /Vis mer Vis mer Vis mer

Apebabyen som fikk dyrehagen til å sperre opp øynene. Er klin lik Voldemort

- Hun er ikke stygg, hun er søt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Denne uka fikk veterinærene i Paignton Zoo i Devon i England litt av et sjokk da de tok imot en babyape ved et keisersnitt.

Ut av moren, Ivys, mage kom nemlig den lille, med et ansikt som er skremmende likt den velkjente karakteren Voldemort fra filmene om Harry Potter. Det skriver den britiske avisa The Mirror.

<strong>LIKHET:</strong> Veterinærene som tok imot den lille King Colobus-apa fikk litt av et sjokk da de så hvem den lille lignet på. Foto: NTB Scanpix
LIKHET: Veterinærene som tok imot den lille King Colobus-apa fikk litt av et sjokk da de så hvem den lille lignet på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var da apemor, Ivy, hadde termin, men ikke hadde spist på to dager at veterinærene bestemte seg for å forløse babyen ved et keisersnitt.

- Et røntgenbilde viste at babyens hode var festet til bekkenet, og var klar til å komme ut. Da fødselen ikke startet senere den kvelden, så besluttet vi å gjøre et keisersnitt, sier veterinær Jo Reynard som utførte inngrepet.

Den nyfødte apa er av rasen King Colobus, og det tok ikke lang tid før den lille gikk viralt på internett. Flere internasjonale medier har snappet opp likheten, men også på sosiale medier lar folk seg fascinere.

Mens noen synes at babyen er stygg, synes derimot andre at den nyfødte er veldig søt. Paignton Zoo selv la ut en melding på Twitter og skrev: Hun er ikke stygg. Hun er søt!

<strong>HER ER HAN:</strong> Lord Voldemort. Foto: NTB Scanpix
HER ER HAN: Lord Voldemort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Uansett er King Colobus-apene bare hårløse når de er nyfødte. Den lille får snart sort, tykk pels, og da er nok likheten til Harry Potters store fiende betydelig mindre.

<strong>SØT:</strong> Det tok ikke lang tid før den lille apa begynte å få hår på kroppen. Foto: NTB Scanpix
SØT: Det tok ikke lang tid før den lille apa begynte å få hår på kroppen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer