Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Teddi Mellencamp:

Åpen om datteras sjeldne tilstand

«The Real Housewives»-stjerna forteller at familien lever i håpet.

ÅPENHJERTIG: Skuespiller og realitystjerne Teddi Mellencamp (39) ble nylig mamma for tredje gang, til lille Dove. Minstedattera har fått en tøff start på livet. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: Skuespiller og realitystjerne Teddi Mellencamp (39) ble nylig mamma for tredje gang, til lille Dove. Minstedattera har fått en tøff start på livet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske tv-stjerna og skuespilleren Teddi Mellencamp (39) har i de seinere åra vært å se i realityserien «The Real Housewives of Beverly Hills».

I serien har hun vist seerne smakebiter fra sitt eget Hollywood-liv, der ektemannen Edwin Arroyave (43) og barna Slate (7) og Cruz (5) også har vært involvert.

TV-FAMILIE: Familien Mellencamp på rød løper i fjor, før yngstedattera ble født. Foto: NTB Scanpix
TV-FAMILIE: Familien Mellencamp på rød løper i fjor, før yngstedattera ble født. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mellencamp, som er datter av rockestjerna og låtskriveren John Mellencamp (68), har tidligere vært åpen om at hun sleit med å bli gravid med sitt tredje barn.

Sjelden tilstand

I slutten av februar kom endelig det siste barnet i ungeflokken på tre, datteren Dove (4 md.), til verden. Det kunngjorde Mellencamp på sin egen Instagram-profil.

Fem måneder seinere, i begynnelsen av juli, fortalte den ferske trebarnsmoren at Dove var blitt diagnostisert med den sjeldne tilstanden kraniosynostose, ifølge People.

Ifølge NHI er kraniosynostose en tilstand der de ulike beina i skallen vokser sammen og lukker seg for tidlig. Det vil hindre skallen i å vokse og bli større og gi plass for den voksende hjernen.

Dette medfører at den snart fem måneder gamle babyen må gjennomgå en nevrologisk operasjon.

Støtteerklæringer

I et Instagram-innlegg delte stjernen den alvorlige nyheten med følgerne sine. Mellencamp skrev blant annet at hun var nervøs og bekymret. Hun var dessuten nølende til å dele datterens helseproblem med offentligheten, men følte at hun kunne bruke plattformen til å nå ut til andre i liknende situasjoner.

OPPDATERING: «The Real Housewives of Beverly Hills»-stjernen Teddi Mellencamp (39) oppdaterer offentligheten i påvente av datteren Doves operasjon. Foto: Teddi Mellencamp / Instagram
OPPDATERING: «The Real Housewives of Beverly Hills»-stjernen Teddi Mellencamp (39) oppdaterer offentligheten i påvente av datteren Doves operasjon. Foto: Teddi Mellencamp / Instagram Vis mer

«Vi er så takknemlige som har et fantastisk lag med leger og kirurger, som har fanget opp dette i et tidlig stadium», skrev hun blant annet.

Kommentarfeltet under innlegget ble fylt med lykkønskninger.

«Ber for dere!», skrev en følger.

«Sender deg min kjærlighet og støtte», kommenterte en annen.

Oppdaterer

Nå, litt over ei uke etter at hun delte nyheten, gir Mellencamp en oppdatering om minstedattera, blant annet om en kommende operasjon.

Det gjør hun i sin egen podkast, kalt «Teddi Tea Pod».

I podkasten, gjengitt av People, forteller 39-åringen at de først oppdaget at det var noe galt, under en av Doves første helsesjekker. Barnelegen sa at datteren kanskje kunne ha torticollis. Dette er en medfødt eller ervervet feilstilling av hodet der hodet er bøyd til den ene siden og dreid, ifølge Store Medisinske Leksikon.

DØD: Jon Travoltas kone, Kelly Preston, er død som følge av brystkreft. Foto/video: NTB Scanpix/AP Vis mer

Under den neste konsultasjonen ble Mellencamp og den lille dattera henvist videre til en nevrokirurg.

Deretter måtte Dove gjennom en CT-undersøkelse, noe Mellencamp beskriver som ubehagelig.

- Vanskelig

- Jeg ventet på resultatene, og plutselig hadde jeg panikk og store bekymringer, forteller hun, og fortsetter:

- Den kvelden ringte de og sa at hun hadde kraniosynostose og trengte operasjon.

Videre berømmer trebarnsmora ektemannen, for å ha vært en god støtte i den tøffe situasjonen de befinner seg i, i påvente av operasjon.

- Vi lever i trua, og vet at det kommer til å gå bra, men det er vanskelig akkurat nå. De sier at ansiktet hennes kommer til å bli veldig hovent etter operasjonen, og at hun ikke kommer til å forstå hva som skjedde, meddeler realityprofilen.

SVARER: Hailey Bieber svarer på kritikken hun fikk på en TikTok-video. Vis mer

Operasjonen skal angivelig skje 30. juli. Rekonvalesensen foregår i omtrent ei uke på sykehus, og noen uker hjemme.

Overraskende graviditet

Graviditeten med Dove kom nokså overraskende på Mellencamp og ektemannen.

Realitystjerna gikk nemlig gjennom fertilitetsbehandlinger ved sine to tidligere svangerskap, og sleit dessuten med flere spontanaborter.

I FJOR: Teddi Mellencamp avbildet under People's Choice Awards i fjor, da hun var gravid med Dove. Foto: NTB Scanpix
I FJOR: Teddi Mellencamp avbildet under People's Choice Awards i fjor, da hun var gravid med Dove. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til US Weekly åpnet hun seg om den hyggelige hendelsen.

- Mannen min sa: «Jeg vil virkelig ikke at du skal gå gjennom IVF (Vitro fertilisering/prøverør, journ.anm.) igjen, det var brutalt». Det var så mange runder, men denne gangen gjorde vi virkelig ingenting, fortalte hun, og la til:

- Jeg var på ferie! Hadde det bare gøy med familien min! Det var en skikkelig overraskelse. Jeg visste det ikke engang, fordi jeg har en uregelmessig syklus, fortalte hun til magasinet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!