Karsten Warholm:

Åpen om kreftsjokket: - Brutal beskjed

Verdensmester Karsten Warholm forteller om den tøffe tida da kjæresten Oda Djupvik fikk lymfekreft.

TØFF TID: Verdensmester Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik har stått sammen i tykt og tynt. Her er de under Idrettsgallaen i januar 2019. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFF TID: Verdensmester Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik har stått sammen i tykt og tynt. Her er de under Idrettsgallaen i januar 2019. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dokumentarserien «Karsten og Leif», som hadde premiere på NRK i september, fortalte verdensmester Karsten Warholm (24) åpenhjertig at kjæresten gjennom flere år, Oda Djupvik, ble rammet av lymfekreft i 2017.

Djupvik var bare 18 år gammel da hun fikk kreftdiagnosen, men jenta fra Ulsteinvik kjente på dette tidspunktet ingen symptomer.

Hun begynte umiddelbart med tøffe kreftbehandlinger, og like før Warholm tok det historiske VM-gullet i London i 2017, fikk Djupvik beskjeden om at hun var kreftfri.

I podkasten «Hvordan har du det, mann» med Erik Follestad forteller VM-vinneren nå mer om hvordan han opplevde kjærestens kreftsykdom.

- Ting er jo dritkjipt, og det er enda kjipere når det er unge mennesker. I 2017 var hun 18 år. Det er en ganske brutal beskjed å få, sier han i samtalen med Follestad.

- Lyset var der

Warholm og Djupvik valgte å ikke fortelle om kreftsykdommen offentlig. I podkasten sier 24-åringen at han ikke har et behov for å dele alt selv om han er en offentlig person.

Warholm forteller at det var svært tøft å være pårørende til en kjæreste med kreftsykdom. På den tida bodde han i Oslo og hun i Ulsteinvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer