Adam Schjølberg:

Åpen om overgrep: - Skammet meg

Frykten for å ikke passe inn i samfunnet, ble starten på et mareritt for den velkjente tv-profilen.

ÅPENHJERTIG: Adam Schjølberg forteller om en episode han - fram til bokslippet, har holdt fullstendig for seg selv. Foto: Tor Lindseth
ÅPENHJERTIG: Adam Schjølberg forteller om en episode han - fram til bokslippet, har holdt fullstendig for seg selv. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg hadde et behov for å rydde opp i egen maskulinitet. Gjennom livet har jeg brukt mye tid på å kompensere, og nå har jeg fått nok.

Tv-personlighet og standup-komiker Adam Schjølberg (37) møter oss på Villa Paradiso i Oslo. Skjegget er like velstelt som alltid, smilet like bredt. Schjølberg har hendene fulle om dagen, etter at han nylig debuterte som forfatter med boka «Mannual».

I boka utforsker 37-åringen nettopp begreper som maskulinitet - og hva det rett og slett vil si å være en mann. Tematikken er svært personlig for Schjølberg, der mye av innholdet er basert på egne erfaringer og tankeprosesser. På godt og vondt.

«Er du gutt eller jente?»

Helt fra barneskolealder ble Schjølberg ertet for å være feminin, forteller han.

- Folk ropte etter meg: «Er du gutt eller jente?». For meg var svaret opplagt, og jeg synes det var merkelig at andre ikke så det samme. Dette gjorde at jeg brukte mye tid på etterlikne maskuline gutter, som et forsøk på å bli akseptert.

Komikeren begynte altså å kompensere for å imøtekomme «tradisjonell» maskulinitet. Jo flere som ropte, jo flere tatoveringer tok han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer