Christine Kohts mamma:

Åpen om rollen som pårørende

Kirsten Koht var coronasyk da hun var på vei til sin ukentlige visitt hos sin kreftsyke datter. Men viruset påvirket henne mer i hodet enn i resten av kroppen.

FIKK CORONA: Christine Kohts mamma fikk påvist corona kort tid etter at hun fikk første vaksinestikk. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
FIKK CORONA: Christine Kohts mamma fikk påvist corona kort tid etter at hun fikk første vaksinestikk. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

I over to år har komiker Christine Koht (54) kjempet en beinhard kamp mot kreften, men hun har oppi all elendigheten klart å dele både oppturer og nedturer med følgerne sine.

Da Dagbladet snakket med henne i januar hadde hun vært akuttinnlagt hele 16 ganger med ambulanse siden i fjor sommer, og i februar opplyste hun om at hun hadde tatt sin attende coronatest.

- Jeg sier som svigermor, «jeg er en smule døende», sa hun den gang.

- Harket og hostet

Moren Kirsten Koht (77) har naturligvis underveis i sykdomsforløpet vært svært bekymret for datteren. Og i et stort intervju med VG avslører 77-åringen at hun i mars endelig fikk sitt første vaksinestikk for corona, men at hun én uke senere, etter å ha pakket bilen og satt kurs mot Tønsberg for sin ukentlige visitt hos Christine og kjæresten, Pernille Rygg (57), kjente et lite ubehag.

Hun var sår i svelget.

- Jeg kjører ned til Tønsberg og idet jeg går inn døren, sier jeg: «Jeg vet ikke om jeg tør å komme inn til dere i dag, jeg har harket og hostet litt i bilen». «Det er nok klokt om du ikke kommer inn», sa Pernille. «For noe tull!» sa Christine, forteller hun til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer