Dennis Poppe Thorsen:

Åpen om tabubelagt sykdom

Den tidligere realitydeltakeren er brutalt ærlig om hvordan det er å leve med den kroniske sykdommen.

ÆRLIG: Dennis Poppe Thorsen avslører at han har den kroniske sykdommen ulcerøs kolitt. Her avbildet med samboeren Kristin Gjelsvik. Foto: Tore Skaar.
ÆRLIG: Dennis Poppe Thorsen avslører at han har den kroniske sykdommen ulcerøs kolitt. Her avbildet med samboeren Kristin Gjelsvik. Foto: Tore Skaar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Toppblogger Kristin Gjelsvik (33) er kjent for å være frittalende, og har en rekke ganger skapt overskrifter for sine sterke meninger. Men nå er det imidlertid samboeren Dennis Poppe Thorsen (28) som fanger oppmerksomheten.

I en ny video med tittelen «Mitt liv med kronisk sykdom», delt på parets felles YouTube-kanal, kommer Thorsen med en avsløring om helsa si.

I videoen forteller 28-åringen nemlig åpenhjertig at han har den kroniske sykdommen ulcerøs kolitt, samtidig som han er brutalt ærlig om hvordan det er å leve med den.

Ifølge NHI er ulcerøs kolitt en betennelsessykdom som rammer endetarmen og nedre deler av tykktarmen, men sykdommen kan også angripe hele tykktarmen. Betennelsen finnes først og fremst i tarmens slimhinne, hvor det danner seg sår.

Betennelsen fører til at tykktarmen tømmer seg oftere, noe som medfører diaré. Sårdannelse i slimhinna gir blødning og produserer puss og slim.

I YouTube-videoen legger ikke Thorsen skjul på at han har vært usikker på om han har hatt lyst til å snakke om den kroniske sykdommen.

- Var veldig tøft

Overfor Dagbladet forteller 28-åringen at det hele begynte i 15-årsalderen, men at han først fikk påvist ulcerøs kolitt ett år seinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer