Andrea Sveinsdottir:

Åpen om tabubelagt tilstand: - Ubehagelig

Et år etter at tidligere «Love Island»-deltaker Andrea Sveinsdottir ble friskmeldt fra vaginisme, har det kommet tilbake.

VAGINISME: Influencer Andrea Sveinsdottir snakker ut om sykdommen som igjen har rammet henne. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden fortalte realityprofil og influenser Andrea Sveinsdottir (25) om egne erfaringer tilknyttet tilstanden vaginisme.

Ifølge Lommelegen kjennetegnes tilstanden av ufrivillige sammentrekninger i bekkenbunnsmuskulaturen, som lukker vagina. Samleie kan derfor oppleves svært ubehagelig, og i enkelte tilfeller er det ikke mulig å føre verken en finger eller bomullspinne inn i skjeden.

Siden Sveinsdottir først fikk påvist vaginisme i 2017, har hun hele veien vært åpen om hvordan tilstanden har påvirket henne i hverdagen. «Love Island»- og «Paradise Hotel»-profilen har blant annet beskrevet hvordan det har vært umulig for henne å ha sex, på egen blogg. 25-åringen ble seinere, etter diverse behandlinger, kvitt plagene.

Nå, i et nytt blogginnlegg med tittelen «Jeg har ikke turt å dele dette», meddeler Sveinsdottir at vaginismen er tilbake.

«Jeg har vært så glad og fornøyd, og omtrent skrytt av at jeg har blitt kvitt underlivsplagene mine. Jeg ble friskmeldt og alt var bra. Det var sånn veldig lenge. Jeg hadde ingen plager. Samleie gikk fint, tampong gikk fint, ingen svie, kløe og ingen kramper. Så var det noe som skjedde», lyder deler av blogginnlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer