Dove Cameron:

Åpenhjertig: - Har grått mye

Dove Cameron åpner opp om sin mentale helse.

ÅPEN: Dove Cameron forteller åpent og ærlig om mental helse på sosiale medier. Foto: Skjermdump fra Instagram
ÅPEN: Dove Cameron forteller åpent og ærlig om mental helse på sosiale medier. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Skuespiller og sanger Dove Cameron (26), egentlig født Chloe Celeste Hosterman, er kanskje best kjent for å ha spilt hovedrollen i Disney-serien «Liv og Maddie», og har også medvirket i filmene «Cloud 9» og «Descendants».

26-åringen har også de seineste åra vokst seg stor på Instagram og har i skrivende stund hele 47 millioner følgere på plattformen.

Der kan det se ut som hun lever et liv fylt med både glitter og glamour, men sannheten er imidlertid en helt annen, avslører hun.

DØDSANGST: Det er siste episode noensinne av «Senkveld», og Morten Ramm minner tilbake til da han fikk dødsangst på grunn av en «Senkveld»-konkurranse. Video: TV 2. «Senkveld med Helene og Stian» ser du i kveld kl. 22.15 på TV 2, og når du vil på TV 2 Sumo. Vis mer

- Grått mye

Onsdag delte nemlig Cameron et langt og ærlig innlegg på Instagram med flere tårevåte bilder av seg selv. Der forklarer hun at hun sliter med blant annet depresjon og dysfori, samt å «finne ut av hvem hun selv er». Det skriver blant andre Glamour.

«Jeg har den siste tida slitt med konseptet av jeg-et, mitt indre forhold til hvem jeg kjenner meg selv som, og mitt ytre jeg som jeg føler at jeg aldri har kjent selv, men som andre virker å kjenne. Jeg har den siste tida dekket til speil, og det har føltes feil i klær som har pleid å få meg til å føle meg vakker», er blant det hun skriver i innlegget.

«Jeg har grått mye den siste tida. Noen ganger blir jeg terrorisert av identiteten og selvbildet mitt, noen ganger i absolutt flyt med noe nytt og perifert og gledelig for meg. Jeg vet ikke om jeg noen gang har bremset nok til å lære hvem jeg er uten å slåss, flykte eller fryse», fortsetter hun.

Videre forklarer 26-åringen at hun ikke er helt sikker på om hun har funnet ut hvem hun er ennå, men at hun noen ganger klarer å finne seg selv, til tross for alt hun går gjennom.

- Ikke optimalt

Skuespilleren, som kom ut som skeiv i 2020, har ofte snakket om frykten for ikke å bli akseptert og hvordan hun kjemper mot depresjon og angst som har påvirket selvbildet hennes. Dette til tross for at hun har oppnådd mye suksess i karrieren.

«Seksualitet og performative kjønnsnormer, samfunnsmessige belønninger og identitet forvirrer meg virkelig. Sosiale medier, speil og merkevarebygging, og den konstante kringkastingen av seg selv og synligheten av oss selv og alle overalt er ikke optimalt for den mentale helsa, klarhet av energi og forholdet til vår indre verden».

UT AV SKAPET: Niklas Baarli forteller om da han kom ut av skapet i «Alt min far ikke har lært meg». Video: TV 2 Vis mer

Cameron følger opp med at hun mener dette er et moderne problem som ikke er designet med den menneskelige helsa i baktankene. Hun legger også vekt på at hun vil gi seg selv en pause og ikke «straffe» seg selv fordi hun ikke forstår sine egne følelser.

I innlegget konkluderer 26-åringen med at det har vært vanskelig å være seg selv og finne sin egen plass på Instagram. Men hun håper nå at hennes stemme kan være til hjelp for flere som kjenner på det samme.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer