Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Åpenhjertig Katy Perry: - Ba for at det homofile i meg skulle forsvinne

Forteller om oppveksten i et strengt religiøst pastorhjem.

TAR ET OPPGJØR MED FORTIDA: Katy Perry (32) forteller om sin religiøse oppvekst, og hvordan det har påvirket hennes livssyn. Foto: NTB Scanpix
TAR ET OPPGJØR MED FORTIDA: Katy Perry (32) forteller om sin religiøse oppvekst, og hvordan det har påvirket hennes livssyn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Katy Perry (32) er sjelden redd for å sjokkere eller provosere, verken når det gjelder sangtekster, meninger eller klesstil.

At den eksentriske sangeren har røtter i et svært religiøst pastorhjem, kan muligens være vanskelig å se for seg. Perry har tidligere fortalt at hun ble oppdratt etter meget strenge rammer, som blant annet innebar bibelen som eneste tilgjengelige lesestoff.

Popstjernas religiøse bakgrunn var igjen tema da Perry ble belønnet for sitt likestillingsarbeid under en gallamiddag i Los Angeles i helga.

Ærlig

Katy Perry er kjent for å snakke varmt om like rettigheter mellom kjønn, og mottok pris av likestillingsorganisasjonen Human Rights Campaign for sitt mangeårige engasjement, ifølge The Telegraph.

Under takketalen, som varte i hele ti minutter, erkjente artisten at hun som barn var «forvirret» og bar på en «indre uro» - i forhold til egen og andres seksuelle identitet.

FIKK PRIS: Popstjerna Katy Perry (32) ble belønnet for sitt likestillingarbeid av organisasjonen The Human Rights Campaign i helga. Foto: Emma McIntyre /Getty Images / AFP / NTB Scanpix
FIKK PRIS: Popstjerna Katy Perry (32) ble belønnet for sitt likestillingarbeid av organisasjonen The Human Rights Campaign i helga. Foto: Emma McIntyre /Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- På bibelskolen ba jeg til gud om at det homofile i meg skulle forsvinne. Allerede den gang skjønte jeg at seksualitetsbegrepet ikke var så svart og hvit som kjolen jeg har på meg, fortalte Perry fra podiet.

32-åringen forklarte videre at hun fant sin plass i samfunnet først etter å ha brutt med den kristne miljøet.

- Jeg fant min gave i livet, som er musikken. I musikken ble jeg introdusert for mennesker utenfor bobla. Etter hvert sprakk den.

Satte kjærligheten på vent

Perry refererte for øvrig, i samme takketale, til gjennombruddslåta «I kissed a girl», som skapte kontroverser da den herjet hitlistene i 2008 - og sa følgende:

- Jeg gjorde mer enn bare det (kysset ei jente, journ.anm), for å være ærlig.

I begynnelsen av karrieren tok Perrys foreldre avstand fra datterens levevei. I dag er forholdet mellom dem betydelig bedre.

32-åringen, som for tida er aktuell med låta «Chained To The Rhythm», har skapt overskrifter for sitt kjærlighetsliv de siste ukene, etter at forholdet til Hollywood-skuespiller Orlando Bloom (40) tok slutt.

Eller, for å være helt korrekt: De har tatt en pause, ifølge parets talsperson.

Den noe spesielle annonseringen har fått mye oppmerksomhet i internasjonal presse, da det er mer vanlig at kjente par kommer med en offentlig uttalelse i forbindelse med et brudd, og ikke en pause.

Reaksjonene har vært mange i sosiale medier, og tidligere denne måneden tok Perry selv bladet fra munnen på sin egen Twitter-profil.

- Hva med en ny måte å tenke på for 2017? Man kan fortsatt være venner og elske ens tidligere partnere, skriver Perry og fortsetter:

- Ingen er offer eller skurk i denne saken. Få dere et liv, tordnet hun.

KLÆRNE SPILLER INGEN ROLLE: Popstjernen Katy Perry oppfordrer folk til å stemme på valgdagen. Uansett hva de har på seg. Video: iHeartMedia, Rock The Vote, Funny Or Die Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media