Prins Harry om prinsesse Dianas død:

Åpenhjertig om Dianas død: - Jeg låste vekk følelsene i veldig ung alder

Prins Harry forteller at han tok dødsfallet tungt.

SNAKKER UT: Prins Harry ble kjent som det britiske kongehusets sorte får i tenåra, da utagerende festing og skandaler ofte var å se på forsida av britiske aviser. De siste åra har han imidlertid jobbet hardt for å reparere ryktet. Nå sier han at han forsøker å gå i moras fotospor. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Prins Harry ble kjent som det britiske kongehusets sorte får i tenåra, da utagerende festing og skandaler ofte var å se på forsida av britiske aviser. De siste åra har han imidlertid jobbet hardt for å reparere ryktet. Nå sier han at han forsøker å gå i moras fotospor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da prinsesse Diana av Wales døde i en tragisk bilulykke i Paris den 31. august for snart 20 år siden, var det prins Charles som måtte overlevere dødsbudskapet til deres to sønner - prinsene Harry (32) og William (34).

Begge var svært unge den gang, og de har flere ganger snakket åpent om hvordan det å miste sin egen mor har påvirket dem gjennom hele livet. Prins Harry, den yngste av de to brødrene, har spesielt fått fokus.

I et nytt intervju med kanadisk presse forklarer 32-åringen, som de siste månedene kanskje har blitt aller mest kjent for sitt forhold med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle, at dødsfallet fikk følelsesmessige konsekvenser for ham.

- Revet vekk

Det er The Washington Post som først omtaler saken.

Med et utagerende festliv og flere svin på skogen har han vært i britisk presse sitt søkelys i flere tiår, og mange har pekt mot Dianas død som en mulig start på problemene. De siste åra har han imidlertid jobbet hardt for å ivareta moras arv, ved å dedikere seg til veldedige organisasjoner og ved å endre imaget.

I intervjuet med kanadiske CTV sier han at Dianas bortgang i 1997 fikk ham til å stenge realiteten ute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer