SKRIVER OM INNGREPET: «Det føles som juks. Er snarveier for de smarte eller late? (...) Jeg skammer meg over å ha latt det gå så langt», skriver Siri Kristiansen i sin faste KK-spalte, der hun lar leseren få et innblikk i hennes tanker om egen skjønnhetsoperasjon.
 Foto:&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Jonas Jeremiassen Tomter / NRK</span>
SKRIVER OM INNGREPET: «Det føles som juks. Er snarveier for de smarte eller late? (...) Jeg skammer meg over å ha latt det gå så langt», skriver Siri Kristiansen i sin faste KK-spalte, der hun lar leseren få et innblikk i hennes tanker om egen skjønnhetsoperasjon. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRKVis mer

Åpenhjertig om plastisk kirurgi:
- Fornøyd med å endelig kunne se min egen tiss

Siri Kristiansen skammer seg likevel etter skjønnhetsinngrep.

(Dagbladet): I den siste utgaven av KK åpner komiker og NRK-profil Siri Kristiansen (38), som er fast spaltist for bladet, opp om en bukplastikkoperasjon hun gjennomførte tidligere i sommer.

Kristiansen skriver åpenhjertig om hvordan hun - med sin generelle skepsis for plastisk kirurgi - kjenner seg både skamfull og hyklersk for å ha «kjøpt seg» til en flatere mage.

«Er det sånn det skal være? At vi bare kan operere oss for å stemme overens med et stadig mer uoppnåelig kroppsideal», skriver 38-åringen.

- Føles som juks

Tobarnsmora bestemte seg for å velge bukplastikk etter det hun beskriver som «måneder med lavkarbo og diverse dietter» uten ønsket resultat.

«Det føles som juks. Er snarveier for de smarte eller late? (...) Jeg skammer meg over å ha latt det gå så langt», skriver hun.

«Rådet»-programlederen spør også seg selv om hvorvidt hun er med på å flytte grenser hun egentlig ikke vil være en del av.

«Jobben framover blir å zoome ut, lære å være fornøyd og huske at de vakreste menneskene ikke ser ut som dukker. Og akkurat nå er jeg bare veldig fornøyd med endelig å kunne se min egen tiss».

- Flytter en grense

Til Dagbladet sier Kristiansen at hennes holdning til plastiske operasjoner har gått fra å være «nei til alt» til «tja til det meste».

- Det handler sikkert om alder, og at flere og flere gjør det, sier NRK-profilen, som ikke tror at hun kommer til å gjennomføre flere inngrep.

- For meg var det riktig å ta operasjonen, men jeg vet at jeg føyer meg inn i en gruppe som ikke gjør det av personlige grunner lenger. Man flytter en grense for hva som er greit, sier Kristiansen, som erkjenner at inngrepet føles som «juks».

- Hvis jeg hadde fått en kompliment, ville jeg følt at jeg hadde et forklaringsbehov. Det er ikke min fortjeneste.

- Mer og mer vanlig

Plastikkirurg Øyvind Borch Bugge sier til Dagbladet at bukplastikk er et av inngrepene han gjennomfører oftest.

- Det å rekonstruere seg selv etter graviditet og amming slik at man kommer tilbake der man var, er mer og mer vanlig, sier Bugge.

- Er man ikke med på å skape et urealistisk bilde av hvordan en kropp skal være, ved å gjøre slike inngrep?

- Jeg synes ikke det. Vi kan ikke trylle, det blir gi og ta. Kvinnene får bedre form, men de får jo arr, sier Bugge, og legger til:

- Når man kan gjøre det med så liten risiko som det er, hvorfor ikke gjøre det, hvis man har penger? Dette gjør veldig mye med selvfølelsen, hevder kirurgen.

IKKE HELT HELDIG: Linni Meister viser tatoveringen hun helst ikke vil vise fram i Siri Kristiansens TV-program «Rådet». Video: NRK Vis mer