Halsey:

Åpenhjertig om sykdommen: - Har hatt tre spontanaborter

Sangstjerna får støtte fra fansen.

ENDOMETRIOSE: Artisten Halsey forteller åpenhjertig om sykdommen hun lider av. Foto: NTB Scanpix
ENDOMETRIOSE: Artisten Halsey forteller åpenhjertig om sykdommen hun lider av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den amerikanske artisten Ashley Nicolette Frangipane (24), bedre kjent under artistnavnet Halsey, delte i fjor åpenhjertig om livet med endometriose i en episode av «The Doctors».

Tilstanden skal være svært smertefull, og går ut på at vev av samme type som slimhinna i livmoren vokser utenfor livmorhulen.

Tidligere har også skuespiller Lena Dunham (32) snakket om sykdommen, og hun har gjennomført en full hysterektomi, som ifølge Norsk Helseinformatikk tilsier at hun har operert vekk hele livmoren for å slippe smertene fra sykdommen endometriose.

Lettelse

Ifølge Daily Mail ble artisten diagnostisert med tilstanden i fjor, etter at hun kollapset på turné. I TV-programmet fortalte 24-åringen at turnémanageren tok henne med til sykehuset, men at legene ikke helt visste hva som var galt.

- I mange tilfeller kan de få deg til å tro at det bare er i hodet ditt, sa hun i programmet, ifølge avisa.

Når legene omsider konstaterte at hun hadde endometriose, fikk hun en reaksjon hun selv har beskrevet som «bittersøt».

POPULÆR: Halsey gjør det stort i musikkbransjen. Her mottar hun pris under iHeartRadio Music Awards i mars. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Halsey gjør det stort i musikkbransjen. Her mottar hun pris under iHeartRadio Music Awards i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var en lettelse å endelig få vite at det ikke var noe jeg fant på, at jeg ikke var overfølsom og at det ikke bare var i hodet mitt. Men det var også kjipt å få vite at jeg må leve med dette for alltid, sa hun.

Tre spontanaborter

Forrige helg publiserte 24-åringen en rekke innlegg på Twitter, der hun åpenhjertig fortalte om tilstanden og frustrasjonen hun opplever rundt at andre alltid kommenterer at hun er syk.

- Jeg er en ganske kompetent person. Men jeg er en stor idiot når jeg er syk. (...) Jeg trenger å pensjonere meg fra livet, skrev blant annet sangfuglen.

Twitter-innlegget kom i etterkant av at Halsey innrømmet at hun oppførte seg som en «baby» når hun er syk.

Etterfulgt av dette skrev artisten nok et innlegg på Twitter - som hun i etterkant har slettet - der hun røpte flere negative opplevelser som følge av tilstanden.

- Jeg har endometriose. Jeg har hatt tre spontanaborter, fire operasjoner, har vondt hver eneste dag og jeg har donert/samlet inn opp mot 300 000 dollar til research og støtte. Jeg prøver ikke å være uortodoks eller annerledes. Jeg prøver bare å normalisere en altfor lite omtalt tilstand, sto det i innlegget.

I etterkant av Twitter-innleggene fikk hun enorm støtte av fansen, som også delte sine historier med kroniske sykdommer.

- Det er akkurat som at andre ikke forstår meningen bak ordet «kronisk sykdom», skrev en.

- Dette får meg til å føle at jeg ikke er den eneste som sliter med det, tusen takk, skrev en annen.

Brudd for andre gang

Halsey har tidligere vært i et av-og-på-forhold rapperen Gerald Earl Gillum (29), bedre kjent under artistnavnet G-Eazy, men i oktober i fjor ble det slutt for godt.

Da hadde de allerede gått fra hverandre en gang tidligere, og den gang delte Halsey et innlegg på Instagram der hun skrev at paret hadde bestemt seg for «å ta litt tid fra hverandre», og at hun ville bruke mer tid på karrieren sin.

AV-OG-PÅ: Halsey og G-Eazy gjorde det slutt i juli i fjor, men fant tilbake til hverandre før det igjen ble slutt. Foto: NTB Scanpix
AV-OG-PÅ: Halsey og G-Eazy gjorde det slutt i juli i fjor, men fant tilbake til hverandre før det igjen ble slutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vanligvis holder jeg slike ting privat, men med tanke på at vi er en del av offentligheten, føler jeg for å informere fansen min om dette. G-Eazy og jeg har bestemt oss for å ta litt tid fra hverandre. (...) Jeg ønsker ham alt godt. Takk for at dere respekterer privatlivets fred akkurat nå, skrev hun i innlegget som er slettet.

Datet norsk artist

Før hun møtte Gillum, var Halsey i et forhold med norske Peder Losnegård (26), bedre kjent som Lido. De to var et par fra september 2014 til høsten 2015, og ga ut albumet «Badlands» sammen. Det var Halseys debutalbum.

EKS: Halsey har tidligere vært sammen med den norske artisten Peder Losnegård, bedre kjent som Lido. Her er han avbildet på scenen under en opptreden på 17. mai i forbindelse med feiringen av 200-års grunnlovsjubileet i 2014 . Foto: NTB Scanpix
EKS: Halsey har tidligere vært sammen med den norske artisten Peder Losnegård, bedre kjent som Lido. Her er han avbildet på scenen under en opptreden på 17. mai i forbindelse med feiringen av 200-års grunnlovsjubileet i 2014 . Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med VG høsten 2015 fortalte hun at forholdet var noe som utviklet seg over tid etter hvert som de ble kjent.

- De første fem gangene vi jobbet sammen, gjorde vi ingenting. Vi skrev ingen låter. Vi satt bare og snakket og ble kjent med hverandre, sa hun da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer