Hillary Clinton:

Åpenhjertig om utroskapsskandalen

Den tidligere førstedamen og presidentkandidaten åpner opp om affæren som endte med riksrett for Bill Clinton.

ÅPNER OPP: I den nye dokumentaren «Hillary» forteller hovedpersonen selv om alt fra e-post-skandalen til ektemannens affære med Monica Lewinsky. Video: Hulu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag begynte det amerikanske senatet behandlingen av riksrettstiltalen mot president Donald Trump (73). At USAs president blir stilt for riksrett, har bare skjedd to ganger før i amerikansk historie: mot Andrew Johnson i 1868 og Bill Clinton (73) i 1999. Richard Nixon valgte i 1974 å gå av som president da han risikerte en riksrettstiltale.

Bill Clinton ble stilt for riksrett for å angivelig ha løyet om sitt forhold til praktikanten Monica Lewinsky (46). Under etterforskning av ekteparet Clintons eiendomskjøp, avdekket spesialetterforskeren Kenneth Starr nemlig at Bill Clinton hadde en seksuell relasjon til Lewinsky.

Selv om presidenten ble frikjent og ekteskapet med Hillary (72) består den dag i dag, står Lewinsky-skandalen igjen som en av amerikansk histories aller største, og en som vil forfølge politiker-ekteparet resten av deres liv.

I en ny dokumentar ved navn «Hillary», åpner den tidligere presidentkandidaten selv opp om ektemannens utroskapsskandale og offentlighetens reaksjon på at hun forble gift med Bill Clinton.

- Takknemlig for at hun ble

Selv om det nå er gått mer enn 20 år siden de mye omtalte utroskapsskandalen satte amerikansk politikk på hodet, har ikke offentligheten mistet interessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer