Ola Rapace:

Åpner om anmeldelse: - Helvetes hensynsløst

Den svenske skuespilleren legger flere kort på bordet, og forteller at han er anmeldt for grov kvinnefrihetskrenkning.

OPPGJØR: Ola Rapace forteller om hvordan han har ødelagt for folk rundt seg. Foto: AP/NTB
OPPGJØR: Ola Rapace forteller om hvordan han har ødelagt for folk rundt seg. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller Ola Rapace (50) har stått i flere stormer. Etter den mye omtalte skilsmissen med skuespiller Noomi Rapace (41) i 2010, har han flere ganger åpnet seg om problemer med både med rus og psyke.

Han fant etter hvert kjærligheten på ny med skuespiller Sonja Jawo (41), men etter bare to år ble han skilt på nytt.

Nå forteller han om dårlig oppførsel mot nære relasjoner, i podkasten «Sorry, allt gick åt helvete».

Kjørte sønnen i fylla

Han har flere lovbrudd bak seg, blant annet ruskjøring og råkjøring.

Han er også dømt for narkotikalovbrudd, og mistet førerkortet i 2010. I podkasten forteller han om et lavpunkt i livet, kort tid etter skilsmissen med Rapace.

- Jeg satt og drakk, og tok en idiotbeslutning. Å kjøre min sønn til mamma, på fylla, på formiddagen. Jeg husker at da jeg kjørte forbi universitetet, var jeg drita, det svaiet skikkelig. Men jeg fortsatte likevel ut til Vallentuna, og satte av sønnen min der, forteller han, ifølge Expressen.

STJERNEPAR: Noomi og Ola Rapace var et av Sveriges store kjendispar. Så ble de skilt etter ti år. Foto: Agf/REX/NTB
STJERNEPAR: Noomi og Ola Rapace var et av Sveriges store kjendispar. Så ble de skilt etter ti år. Foto: Agf/REX/NTB Vis mer

Han har vært se i blant annet James Bond-filmen «Skyfall». Han er også godt kjent for sine roller i de mange «Wallander»-filmene, som er basert på bøkene til Henning Mankell.

Anmeldt - nekter skyld

Rapace forteller også at han har gått på tyngre stoffer, og at han på et tidspunkt befant seg i dopbule i to uker, og skjøt heroin i armen. Han forklarer at han på sitt verste ga faen i andre, både privat og på jobb, noe som har kostet ham både relasjoner og arbeid.

- Når jeg blir sånn, min verste fiende, så synes jeg at jeg har rett til å svikte hvem faen jeg vil. Jeg driter fullstendig i om jeg er såret av sjalusi, da legger jeg ikke skjul på at jeg drar og knuller noen andre, for eksempel, sier han til podkastvert Fredrik Söderholm.

Skuespilleren blir konfrontert med rykter om at han slår kvinner, noe han avviser. I januar ble det kjent at en svensk skuespiller ble anmeldt for grov kvinnefrihetskrenking. Det går ut på gjentatte krenkelser av personlig frihet mot en nærstående person. Strafferammen er på ni måneder til seks år.

Rapace står nå fram med at det er ham som er anmeldt, men nekter for at han er skyldig. Han har også anmeldt kvinnen tilbake.

- Jeg har aldri slått kvinner, men jeg forstår at kvinner føler seg utrolig sviktet av meg, for jeg har oppført meg så inn i helvete hensynsløst mange ganger, sier han.

TRAILER: «I onde dager» er en actionthriller med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene og Tommy Wirkola på regi. Filmen kommer på kino 30. juli. Vis mer

Ut mot rykter

Kvinnens bistandsadvokat sier til Expressen at det fortsatt pågår etterforskning, og at de håper at det kommer en tiltale mot skuespilleren.

- Det overrasker meg at den mistenkte snakker om min klient i en podkast og om etterforskningen. Her må vi vurdere om vi skal ta nye tiltak, sier Elisabeth Massi Fritz.

Rapaces advokat, Thomas Bodström sier at hans klient har all rett til å fortelle sin historie.

På spørsmål fra Expressen om hvorfor han velger å snakke ut, svarer Rapace:

- Det føles som om jeg ikke har noe mer å tape ettersom løgnene og ryktene om meg har blitt så grenseløst. Jeg håper at ved å være brutalt ærlige mot oss selv og hverandre, så gjør vi Södermalm til en sannere bydel, skriver han i en tekstmelding til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer