Prinsesse Märtha Louise:

Åpner om Dureks legning

Kjendisstylisten Jan Thomas inviterer til direktesendt podkast på Aker brygge.

GJEST: Prinsesse Märtha Louise er blant gjestene i kveldens livepod. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GJEST: Prinsesse Märtha Louise er blant gjestene i kveldens livepod. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AKER BRYGGE (Dagbladet): Juni regnes som den offisielle Pride-måneden over hele verden, hvor det er feiring av kjærlighet og mangfold som står i fokus. Både regnbueflagg og pride-festivaler er faste innslag.

Onsdag kveld inviterer kjendisstylist Jan Thomas (55) til en direktesendt podkast på 3KT ved Aker brygge i Oslo for å snakke om nettopp Pride. I den anledning skal flere kjente fjes som prinsesse Märtha Louise (50), Victor Sotberg (30) og Benjamin Silseth (31) være gjester.

Overfor Dagbladet røper Jan Thomas at han kjente på nervene i forkant av livesendingen, men det gode selskapet skulle vise seg å ha en beroligende effekt.

- Det kan ikke gå feil, for det handler om kjærlighet, og det er tre mennesker som jeg er veldig, veldig glad i. Det er kun det vi skal diskutere - hva kjærlighet betyr for oss, forteller Jan Thomas.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

Åpen om legning

I podkasten snakker blant annet kjendisstylisten og prinsessen om den pågående Pride-feiringa, noe som 50-åringen er stort begeistret over.

- Jeg har ett problem med Pride, og det er at det burde vare hele året, ikke bare en måned, forteller prinsessen i livepodkasten.

Hun hyller også den kommende ektemannen, Durek Verrett (47).

- Durek er jo veldig åpen om at han er bifil. Så andre sier: «Herregud, hvordan klarer du det? Er ikke det veldig vanskelig?». Nei det er ikke vanskelig i det hele tatt, det er bare sånn han er, forteller prinsessen videre.

- Det å få lov til å ha den utforskningsfasen i frihet og med respekt tror jeg er så utrolig viktig. Jeg er så glad for at han er åpen om det, og jeg er så glad for at alle som er åpne på hvem de er, er det. Alle som kritiserer hvordan andre lever på hvilket som helst område, viser jo egentlig bare sine egne begrensninger, legger hun til.

- Helvete

TV-profil Victor Sotberg (30) er også plass under livepodkasten. Han forteller at ungdomstida var spesielt vanskelig i forbindelse med å finne ut hvem man er.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

- Ungdomsskolen var toppen av helvete for meg, for det var bare dømming, dømming, dømming, uten at jeg helt visste hvem jeg var, forteller han åpenhjertig.

Psykolog Benjamin Silseth (31) deler også sine tanker om skeivhet i dagens samfunn.

- Jeg tror vi er litt trangsynte på det. Jeg tror vi har et bilde av kjærlighet og hvordan det skal være. Når noen begynner å erfare eller prøver å endre på vår forståelse og vårt bilde av kjærlighet, enten det gjelder kjønn, legning, antall eller fravær av antall, så tror jeg mange blir utfordret litt i det perspektivet de har på kjærlighet, forteller 31-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer