Prins Nikolai og prins Felix:

Åpner opp om faren: - Urettferdig

- Kritikken er urimelig.

BLIR PÅVIRKET: Prins Nikolai mener kritikken mot faren, prins Joachim, går utover ham og boren. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB
BLIR PÅVIRKET: Prins Nikolai mener kritikken mot faren, prins Joachim, går utover ham og boren. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Som kongelig må man tåle søkelyset på seg, noe danske prins Joachim (53) har erfart på godt og vondt. I perioder har den danske prinsen blitt kritisert, og ifølge danske Billedbladet har han blitt omtalt som arrogant ved flere anledninger.

Det har trolig ikke vært hyggelig lesning for familien, kona prinsesse Marie (46) og sønnene prins Nikolai (22) og prins Felix (19).

Nå åpner prinsebrødrene seg om kritikken mot faren.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Frederik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

- Urimelig

I et intervju med Billedbladet forteller prins Nikolai at kritikken mot faren føles urettferdig.

- Kritikken er urimelig. Jeg vet ikke om det er noe som vi merker noe særlig til. Først og fremst er vi glade for at det ikke er oss, sier prins Nikolai, og fortsetter:

- Men det er klart at det også går utover oss, når det er våre foreldre, og spesielt vår far, og når vi også selv synes det er urettferdig.

Lillebror prins Felix, velger å ta på seg de optimistiske brillene.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

- Det handler jo bare om å ta med alt det positive. Han fikk jo for eksempel ros for de historiske programmene på TV, som vi så og som var ufattelig spennende, mener lillebroren.

Adresserte arroganse-stempelet

Som nevnt har prins Joachim stått i flere kritikkstormer. I 2019 ble han kritisert for å få ta med seg sin kongelige apanasje, til tross for at han flyttet til Paris.

Kongehuseksperten Søren Jakobsen rettet den gang skarp kritikk mot det danske kongehuset.

- Det er helt urimelig og det holder ikke. Kongehuset skulle ha spurt Folketinget om lov. Det merkverdige er jo at prins Joachim hadde fått lov til å ta med apanasjen hvis han spurte. Jeg tror ikke noen partier hadde vært imot det, uttalte kongehuseksperten og fortsatte:

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

- Arrogansen er jo større. Det er uholdbart og latterlig.

I en årrekke har ryktene svirret om at prins Joachim er arrogant, og tilbake i 2017 tok han bladet fra munnen i dokumentarfilmen «Den anden prins».

- Jeg er en følsom person. Jeg er også en person som har lært å ha en viss framtoning, uansett om det er på store offisielle begivenheter, eller som privatperson. Der har jeg fått et rykte for å være arrogant.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer