FORTELLER OM SYKDOMMEN: En åpenhjertig Katarina Flatland (29) forteller om hvordan hun opplevde farens kreftsykdom i podkasten «Bra damer». Foto: Tore Skaar / Se og Hør
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
FORTELLER OM SYKDOMMEN: En åpenhjertig Katarina Flatland (29) forteller om hvordan hun opplevde farens kreftsykdom i podkasten «Bra damer». Foto: Tore Skaar / Se og Hør Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

Katarina Flatland:

Åpner opp om farens sykeleie: - Vi taklet det ikke så veldig bra

Katarina Flatland forteller sin brutalt ærlige versjon.

Tv-profilen Katarina Flatland (29) er for tida aktuell som programleder i årets sesong av sangkonkurransen «Idol» på TV 2. På privaten har hun derimot opplevd en rekke vanskeligheter.

For drøyt fem år siden gikk hennes kjente far Hallvard Flatland (61) gjennom et lengre sykeleie, og han var døden nær. Han ble rammet av det sjeldne HLH-syndromet og lå tre måneder i koma.

FAR OG DATTER: Katarina Flatland og Hallvard Flatland har et nært forhold. Nå forteller «Idol»-programlederen om farens sykeleie i en ny podkast. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Katarina Flatland og Hallvard Flatland har et nært forhold. Nå forteller «Idol»-programlederen om farens sykeleie i en ny podkast. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Helt forjævlig

I den nyeste episoden av podkasten «Bra damer» med Guri Solberg, forteller en åpenhjertig Katarina Flatland om hvordan hun opplevde det å nesten miste en forelder til en svært alvorlig sykdom.

- Det at pappa ble syk så brått, gjorde den prosessen ti ganger verre. Det var som at han var i en bilulykke og havnet i koma, og mens han lå i koma, fikk vi vite at han hadde kreft, sier hun.

Flatland forteller også at det var svært vanskelig for å familien å forholde seg til farens sykdom.

- Vi taklet det ikke så veldig bra at han var dårlig. Vi kranglet mye om hvordan vi skulle takle det. Noen ville ha litt fri, mens andre ville være sterkt til stede. Det var en periode som var helt forjævlig, sier 29-åringen i podkasten.

- Den viktigste personen i livet mitt

Katarina Flatand har opplevd at begge foreldrene har vært kreftsyke, og hun har også vært åpen om diabetes-sykdommen hun selv lider av.

En periode var faren så syk at familien var usikre på om han ville overleve, og i podkasten forteller hun om at det var mye hun ønsket å fortelle faren.

Katarina Flatland og Fredrik Græsvik intervjues i forbindelse med at de leder TV2-programmet "God sommer Norge" sammen. Katarina Flatland forteller om da kjæresten Harald Dobloug fridde til henne, og om bryllupsplanene. Vis mer

- Jeg hadde lyst til å si var at han har vært den viktigste personen i mitt liv hele veien. Men jeg kjente også på det at da han ble syk, tok Harald (Dobloug, Flatlands ektemann, journ. anm.) over pappas rolle, sier hun og tilføyer:

- Nå var det liksom ikke lenger pappa jeg trengte å ringe hvis det skulle være noe. Jeg hadde funnet en mann i mitt liv som kunne ta over den stafettpinnen. Det hadde jeg veldig lyst til å si til ham før han eventuelt gikk bort. Jeg ville si: «Det går bra. Du kan dra nå, vi kommer til å være i trygge hender». Heldigvis slapp jeg å si det, forteller en ærlig Flatland til Guri Solberg.

Et nært forhold

29-åringen har aldri lagt skjul på sitt gode forhold til pappa Hallvard. Tidligere har hun, og mora Anne-Lise, blant annet fortalt at 61-åringens sykdom bandt familien enda tettere sammen.

Og da Hallvard Flatland fikk hedersprisen under «Gullruten» i Bergen i mai 2014, var det en rørt Flatland som takket familien fra scenen:

- At de har holdt ut og kommet igjennom det som de har er helt fantastisk. Jeg er sikker på at hadde jeg ikke følt den støtten fra de fantastiske jentene mine, så hadde det ikke gått slik det nå har sett ut til å ha gått, sa han i takketalen, og fortsatte:

- De har vært helt fantastiske. Å sitte i tre måneder på et sykehus og stadig bli vekket om natten og få beskjed om at «nå er jeg redd vi mistern’».

Katarina Flatland var også svært opptatt av at faren skulle få oppleve å se henne gå opp kirkegulvet som brud. I juli i år giftet hun seg med forloveden, legen Harald Dobloug (28), i et eventyrlig bryllup utenfor Nyborg i Danmark.

- Det føles så trygt og godt å kalle Harald for min ektefelle. Han er mannen i mitt liv, sa Katarina Flatland til Se og Hør den gang.

- Å få gifte seg med Katarina er en ubeskrivelig god følelse. Hun er det mest fantastiske mennesket jeg vet om. Hun er alt i én pakke, og at hun nå er kona mi, er helt fantastisk, fortalte Harald.

Gjør comeback

29-åringen har valgt samme karrierevei som sin far og er i høst å se på TV 2, hvor hun nå er programleder for «Idol» for første gang.

Katarina Flatland har lang erfaring som programleder, og er kjent fra blant annet «Sønner av Norge» og «Sommertid», i tillegg til «Jakten på kjærligheten», som hun ledet fra 2014 og til i fjor.

- Jeg har jo alltid sett på «Idol», så nå blir det jo veldig gøy å skulle lede det selv, fortalte hun til Se og Hør i august.

Også «Idol»-programlederens far blir tv-aktuell denne vinteren.

Programlederlegenden gjør comeback med gameshow-programmet «Casino», som rullet over norske tv-skjermer i en årrekke og som gjenoppstår i ny drakt lørdag 1. desember på TVNorge.