Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tone Damli:

Åpner opp om fødselen etter fire år: Fikk sjokkbeskjed av legen

- Jeg hadde gått i tre dager med fostervannet.

FØDTE TRE UKER FØR TERMIN: Artist Tone Damli forteller åpenhjertig om dagene før og selve fødselen av datteren Billie i 2014. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FØDTE TRE UKER FØR TERMIN: Artist Tone Damli forteller åpenhjertig om dagene før og selve fødselen av datteren Billie i 2014. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april 2014 kunne artist Tone Damli (30) glede seg over ar datteren Billie (4) kom til verden, sammen med kjæresten Markus Foss (35).

30-åringen har tidligere holdt kortene tett til brystet når det kommer til fødselen av datteren, men da hun nylig gjestet podkasten til Sandra Lyng Haugen (31), «Smelt På Tjukka», lettet hun på sløret.

I podkasten forteller Damli at fødselen ikke ble helt som hun hadde sett for seg, og at hun fikk det hun beskriver som en langvarig vannavgang tre uker før termin.

Ifølge en jordmor ved Oslo universitetssykehus, som Dagbladet har vært i kontakt med, vil en langvarig vanngang si at fostervann har lekket i over et døgn.

- Jeg var gira på å få ut ungen, så jeg sprang trapper i Frognerparken, og kjente at tightsen ble våt. Så gikk jeg fra senga og inn på badet, og tenkte at det var noe rart. Så spurte jeg Markus om det var normalt at det renner, men han visste ikke, forteller Damli i podkasten.

Tre dager med fostervann

Videre forteller hun at de var på besøk hos søsteren Tale Aaberge en søndag for å grille og spille kort. Damli merket at hun hadde veldig hovne ankler og legger, og bestemte seg derfor for å sende en melding til fastlegen sin som hadde legekontor like ved.

BLE FORELDRE: I april 2014 kunne artist Tone Damli (30) glede seg over å få datteren Billie (4) til verden, sammen med kjæresten Markus Foss (35). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BLE FORELDRE: I april 2014 kunne artist Tone Damli (30) glede seg over å få datteren Billie (4) til verden, sammen med kjæresten Markus Foss (35). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Heldigvis var fastlegen fortsatt på jobb og artisten dro for en sjekk. Der ble hun fortalt at hovne ankler og legger var helt normalt før man skulle føde.

- Men så nevnte jeg i en bisetning da jeg skulle til å gå: «Forresten det ble litt vått», og hun bare: «Men det er jo mye mer interessant enn at du er hoven i anklene dine», så hun sendte meg på Rikshospitalet, forteller 30-åringen.

Vannet som hadde lekket viste seg å være fostervann.

- Jeg hadde gått i tre dager med fostervannet, og det kan være farlig både for meg og fosteret, som kan få en infeksjon. Så da fikk jeg beskjed om at innen ett døgn, så skulle vi bli foreldre, forteller artisten.

Fikk peptalk mellom riene

Beskjeden kom som et sjokk for artisten siden det fortsatt var tre uker igjen til termin. Damli forteller at hun deretter fikk beskjed om å reise hjem for å ta seg en dusj, og pakke bagen før hun skulle komme tilbake til sykehuset for å bli lagt inn.

Artisten fikk en hormonpille rundt midnatt, som satte i gang fødselen.

30-åringen forteller videre at hun hadde akupunkturnåler i hele kroppen mens hun satt på en balanseball, og at manager David Eriksen kom innom for å gi henne en peptalk mellom riene.

- Jeg fikk en epidural, som var helt fantastisk og jeg sovnet. Kvart på sju den 28. april kom Billie til verden, knallblå i ansiktet, og satt fast mellom to rier, men det gikk kjempebra, forteller artisten i podkasten.

Ifølge Tone var fødselen det vondeste hun har opplevd, men 30-åringen påpeker at hun følte seg helt fin i formen etterpå. Så fin at hun faktisk tok seg en spasertur en halvtime etter fødselen, til sykepleierens store bekymring.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Tone Damli.

Ønsker seg flere barn

Datteren Billie kom til verden bare et halvår etter at Tone og Markus viste seg offentlig sammen for første gang på Se og Hørs kjendisgalla i 2013.

Damli har aldri lagt skjul på hvor stolt hun er av lille Billie.

- Jeg skulle gjerne fryst den alderen hun er inne i nå. Livet med henne er så moro. Hun blir klokere og klokere for hver dag som går. Hun øver på alfabetet, har oppdaget engelsken og er beint fram nysgjerrig på det meste, fortalte Damli til Se og Hør i april og la til:

- Hun er ei veldig varm og god jente som kan komme med setninger som: «Blir du veldig varm i hjertet, mamma, når jeg sier at jeg er glad i deg?». Fireårsalderen er fin den, altså!

30-åringen la heller ikke skjul på at Billie har en drøm om å få søsken, og på spørsmålet om de ønsker seg flere barn svarte hun:

- Billie selv er veldig klar på det. Hun vil ha en lillebror eller lillesøster. Selv har ikke Markus og jeg noe tidsperspektiv på det, men jeg kan godt si at jeg ønsker meg flere barn.

Ingen kjærlighet ved første blikk

Damli og Foss har vært et par i fem år, men kjennskapet deres går mye lenger tilbake i tid.

Til Dagbladet fortalte Damli nylig at hun først møtte sin utkårede for tolv år siden.

- Jeg var helt ny i byen, og jeg hadde vel egentlig ingen venner. Etter hvert fikk jeg meg en venn her og en venn der, og Markus var i vennegjengen til noen jeg ble kjent med. Så begynte vi å møte på hverandre på fester og sånne ting, fortalte hun.

Det tok imidlertid mange år før det ble full klaff mellom dem.

Artisten var i starten av musikkarrieren, og hadde nettopp kommet på andreplass i «Idol» da hun ble kjent med sin nåværende samboer. Selv om hun var blant Norges mest ettertraktede kvinner på tidspunktet, var ikke Foss imponert.

- Markus var en fyr som sjarmerte meg umiddelbart, men han syntes ikke at jeg var noe spennende i det hele tatt. Det plaget meg veldig, så jeg var frampå, for å si det sånn. Grunnen til at jeg syntes at han var så spennende, var vel kanskje det at han ikke var interessert i meg, sa hun.

VISTE FRAM KJÆRESTE: Tone Damli viste fram sin da nye kjæreste, Markus Foss, på Se og hørs kjendisgalla. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer Vis mer

Hun forklarte at det selvsagt også var mange andre grunner til at hun falt hodestups for bærumsmannen.

- Jeg syntes jo også at han var grisekjekk. Han er en tøff fyr, som er veldig vågal og ekstrem i mange tilfeller. Han er en skikkelig mannemann, og det liker jeg.

Selv om Damli lenge prøvde å sjarmere Foss, gikk det ikke helt som hun ville. Hun valgte omsider å gi opp, og det skulle ta lang tid før det ble søt musikk.

Den gang var følelsene gjensidige.

- Det tok mange år før vi møttes igjen, og da sa det bare «pang». Det var visst meningen at det skulle bli sånn. Noen ganger trenger det bare å ta noen år, og jeg tror at vi møttes på et veldig fint tidspunkt i livet, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!