Cecilie Ramona Kåss Furuseth:

Åpner opp om fødselen

- Fødte på 25 minutter.

FØDSEL: Cecilie Ramona Kåss Furuseth åpner seg om fødselen i podkasten hun har sammen med søsteren Else Kåss Furuseth. Foto: Helene Kjærgaard Sviland / Senkveld/ TV 2
FØDSEL: Cecilie Ramona Kåss Furuseth åpner seg om fødselen i podkasten hun har sammen med søsteren Else Kåss Furuseth. Foto: Helene Kjærgaard Sviland / Senkveld/ TV 2 Vis mer
Publisert

Cecilie Ramona Kåss Furuseth (38) og samboeren Anthony Harrison ble foreldre for andre gang i april i år. Nyheten kom nesten nøyaktig ett år etter paret fikk sitt første barn i fjor.

På under to år har paret altså fått to barn, sønnen Finley og dattera Maeve.

Den siste tida har Else Kåss Furuseth (42) tatt ansvar for søstrenes podkast, «The Kåss Furuseths», men i siste episode er det selveste «Lillebolla» som er gjest.

I podkasten åpner den nybakte tobarnsmora seg om sin andre fødsel for første gang.

- Jeg trodde at jeg ikke hadde glemt hvor vondt det var sist, siden det var så kort tid siden. Det hadde jeg glemt. Det er helt grusomt vondt, rett og slett. Det er helt som om underkroppen skal løsne fra overkropp - det er akkurat sånn det føles, sier hun om fødselen.

DRITSKUMMELT: Cecilie Kåss Furuseth avsørte 30 desember at hun hadde blitt mor til en liten gutt. Nå har hun vært på «P3morgen» og snakket om fødselen. Video: NRK Vis mer

38-åringen understreker at det ikke var en dramatisk fødsel, men at hun gikk hele 11 dager på overtid - noe som gjorde henne ganske gæren.

Men selve fødselen gikk imidlertid utrolig fort. Så fort at samboeren ikke rakk fram til sykehuset før lille Maeve var halvveis ute.

Furuseth hadde det som kalles en styrtfødsel, og på 25 minutter var dattera født.

- Syke ting som foregår

Furuseth har den siste tida vært ute i mammapermisjon og derfor ikke hatt rollen som programleder i verken podkasten «The Kåss Furuseths» eller podkasten «God bedring», som hun har sammen med lege Kaveh Rashidi (34) og psykolog Peder Kjøs (55).

ELLE-festen: Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen er klare for fest. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Nå som tobarnsmora igjen hadde et talerør benyttet hun anledningen til å snakke om noe som har irritert henne - nemlig oppfølgingen av mødre etter fødsel.

- Det er så syke ting som foregår, i livmoren, at alle organene flytter seg, at magemusklene åpner seg opp for å gjøre plass til en baby, at det gror et menneske inni der i ni måneder, også tror du at alt er bare helt topp når den babyen er ute, spør hun søstera retorisk i podkasten.

Hun understreker at hun syns det er kjempegod oppfølging av selve barnet, men at mor derimot ikke blir husket på.

SKJULT: Da «Basic Bitch» sesong 3 ble spilt inn, måtte Emilie Skolmen finne finurlige måter å holde gravidmagen skjult. Reporter: Thale Kristensen. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

- De sier du burde ha seksukerskontroll, men det må du liksom ta tak i selv. Det er ikke noen kontroller eller oppfølging, også er det masse fødselsskader som man kan få, sier hun, og legger til at hun syns det er rart at det ikke er flere kontroller med tanke på hvor komplisert en fødsel er.

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med Cecilie Kåss Furuseth.

- Litt kaotisk

I den nyeste episoden av «Fødselspodden» åpner Furuseth seg også om fødselen og småbarnslivet overfor programleder Tuva Fellman (35).

På spørsmål om hvordan det er å være tobarnsmor svarer gjesten:

- Det er litt kaotisk. Det er det, spesielt i helgene når det ikke er barnehage … For det skal skje ting hele tiden.

En annen ting den nybakte mora trekker fram er at søsken blir sjalu når det kommer et nytt barn som får masse oppmerksomhet.

GRAVID: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Morten Sundli venter sitt andre barn. Dette sa de om potensiell familieforøkelse i forbindelse med et digitalt pressetreff i 2020. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

- Han (Finley, journ.anm.) var veldig lei seg i starten rett og slett, og det var veldig vondt, forteller hun, og legger til at det særlig er vanskelig ettersom sønnen ennå ikke har språk og det derfor er vanskelig å forklare.

For å lette på situasjonen for den lille gutten prøver foreldrene å ta Finley med på tingene som skjer rundt den nye babyen, som mating, kosing og bleieskift.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer