«Farmen»-Thor:

Åpner opp om forholdet

- Vi har brukt god tid, bedyrer den tidligere «Farmen»-profilen.

FANT KJÆRLIGHETEN: Det var i fjor sommer at Thor Haavik og Julie Teige bestemte seg for å bli kjærester. Foto: Privat
FANT KJÆRLIGHETEN: Det var i fjor sommer at Thor Haavik og Julie Teige bestemte seg for å bli kjærester. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Thor Haavik (28) ble for alvor et kjent fjes for mange under «Farmen» i 2020, der han blant annet tok seg tid til å døpe en av de andre deltakerne, Kjetil Kirk (29) til stor glede for TV-seerne.

Etter å ha kommet hjem fra gården begynte Haavik sitt virke som prest med full kraft. Og som om ikke det er nok ble det i fjor høst kjent at 28-åringen har fått seg kjæreste - sin første noensinne.

«Venner, her kommer en personlig gladnyhet: Julie er kjæresten min», skrev han den gang under et bilde av seg selv og sin nye flamme.

«FARMEN KJENDIS»: Innspillingen av «Farmen kjendis» 2023 er i gang, og vi har tatt en prat med flere av deltakerne. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch Vis mer

Møttes i Bergen

Godt over et halvt år er gått siden forholdet ble gjort offisielt. Til Dagbladet forteller den tidligere «Farmen»-deltakeren at han og Julie Teige (23), som er hennes fulle navn, egentlig ble kjærester 2. juli i fjor, men at de bevisst valgte å vente med å gå ut med nyheten.

- Det har vært et veldig spennende år. Vi har brukt god tid på å bygge en relasjon sammen og snakke om framtida og slikt. Det har vært utrolig fint, forteller Haavik, som møtte sin kjæreste i Bergen, der hun bor og utdanner seg til lærer.

- Hun jobber litt for kirka hun også, som ungdomsarbeider. Så vi deler troa, og synes det er hyggelig at vi kan ha det sammen - for det er jo en stor del av begges liv.

- Fort litt tomt

Haavik bedyrer at å jobbe med kristent arbeid og det å sette spor har vært ekstremt viktig for ham de siste åra, helt siden han ble kristen.

- Men da jeg ble sammen med Julie kjente jeg at det ga meg en ekstra glede å bli kjent og bygge en relasjon med henne.

- På hvilken måte?

- Jeg merker at hverdagen fort er litt tom om vi er borte fra hverandre en stund. Det er rart, det føles som at hjertet mitt er blitt litt delt, selv om det kanskje høres rart ut. Det er fortsatt viktig for meg å bety noe for andre, tale gode ord og inspirere folk. Samtidig kjenner jeg at det er så godt å bruke tid på Julie.

«FARMEN»: I uke 5 av «Farmen», var det Raymond Røskeland og Daniel Viem Årdal som møttes til tvekamp. Men taperen hevder at han tapte med vilje. Video: Steffen Pettersen/Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Han forklarer:

- Før kunne jeg kose meg masse ved å jobbe ti timer om dagen, jeg kunne sitte konstant å lese og skrive. Jeg synes fortsatt det er gøy, men kjenner en tomhet om jeg har vært uten Julie en stund. Jeg har på en måte fått en lengsel som jeg ikke hadde tidligere.

På en fin måte, heldigvis.

- Det er jo noe av det fine med kjærligheten. Men det er også skummelt, man møter flere bekymringer, sier han med et smil.

BARN: Per Gunvald Haugen og Karianne Wahlstrøm, kjent fra «Farmen“, har blitt samboere og snakker om barn. Video: Se og Hør Vis mer

- Vakkert

I sitt virke som prest har eks- «Farmen»-deltakeren allerede rukket å opparbeide seg bred erfaring. Så seint som tidligere i år døpte han også Willyam Hamilton (3), sønnen til tidligere «Farmen»-deltaker og kompis Raymond Røskeland og kjæresten Sidney Lunde.

BLE DØPT: Raymond Røskelands sønn Willyan Hamilton, ble i januar døpt av Thor Haavik i Salhus kirke, der Haavik jobber til vanlig. Foto: Privat
BLE DØPT: Raymond Røskelands sønn Willyan Hamilton, ble i januar døpt av Thor Haavik i Salhus kirke, der Haavik jobber til vanlig. Foto: Privat Vis mer

Under gudstjenesten skjedde det noe som satte en «støkk» i de fleste som overvar seansen, røper han overfor Dagbladet.

- Jeg sto og holdt tale, og dramatiserte på et tidspunkt en blind tigger som ropte på Jesus. Jeg satte meg ned, og da kom Willyam løpende opp til meg med favorittlektøyet sitt. Han ga det til meg, som at han ga det til denne tiggeren. Det ble et kjempespesielt øyeblikk for alle som var til stede, og viste hjerte til den lille gutten. Det var vakkert, forteller en fortsatt rørt Haavik til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer