Kronprinsesse Mary:

Åpner opp om frieriet: - Gråt som en sjenert jentunge

I en ny bok kan kronprinsparet avsløre hvordan forlovelsen mellom dem fant sted.

NYE DETALJER: Det danske kronprinsparet har vært private rundt hvordan deres private forlovelse gikk for seg. Nå forteller de imidlertid sannheten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NYE DETALJER: Det danske kronprinsparet har vært private rundt hvordan deres private forlovelse gikk for seg. Nå forteller de imidlertid sannheten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Danmarks australsk-britiske kronprinsesse er i vinden om dagen. Mary (45), som er gift med kronprins Frederik (49), medvirker i boka «Under bjælken», som er basert på samtaler kronprinsparet har hatt med forfatter Jens Andersen. Den kommer ut i disse dager i Danmark.

Dansk presse har skrevet flere saker basert på boka denne uka. Flere personlige historier og sider ved den velkjente familien har blitt eksponert for verden, og nå har det blant annet blitt kjent hvordan frieriet mellom de to fant sted.

På romantisk reise til Roma gikk den unge kronprinsen ned på kne i 2003. I boka avsløres det at det ikke gikk helt som først planlagt fra Frederiks side.

Foran kirke

Det er det danske nettstedet Billedbladet som først omtaler saken om frieriet og forlovelsen.

Mary forteller at kronprinsen ønsket å gå en romantisk tur i Roma, noe hun takket ja til. Hun skjønte at noe muligens var på gang.

- Han ville opp til et spesielt utkikkspunkt, og da vi kom dit hvor jeg tror han hadde tenkt at det skulle foregå, var det plutselig masse mennesker rundt oss. Da skulle vi et annet sted, og sånn gikk vi rundt, forteller hun i boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer