Lillebjørn Nilsen:

Åpner opp om kreftoperasjon

- Jeg var redd som faen.

KREFTSYK: Lillebjørn Nilsen deler åpenhjertig om hva som egentlig skjedde under kollapsen i 2013. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KREFTSYK: Lillebjørn Nilsen deler åpenhjertig om hva som egentlig skjedde under kollapsen i 2013. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en ny NRK-dokumentar om visesangeren og låtskriveren Lillebjørn Nilsen (72), røper sangeren årsaken bak kollapsen i Grieghallen i 2013.

Her kommer det nemlig fram at 72-åringen var planlagt å få en kreftoperasjon i forkant av opptredenen sammen med Gitarkameratene.

- Jeg spurte legen om vi kunne utsette operasjonen min. Jeg var redd som faen. Jeg skulle aldri har gjort det, forteller sangstjerna åpenhjertig i dokumentaren.

Bergensavisen meldte at Nilsen gikk over ende flere ganger, veltet instrumenter og måtte til slutt veiledes av scenen under konserten med Gitarkameratene i 2013.

Shabana Rehman gjester «Lindmo», der hun kan fortelle om oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

Supergruppa Gitarkameratene besto av Jan Eggum (71), Halvdan Sivertsen (71, Øystein Sunde (75) og Lillebjørn Nilsen.

- Jeg ville aldri i verden unnvært de årene med Gitarkameratene. Det har vært en stor, stor opplevelse, forteller sistnevnte i den nye dokumentaren.

I etterkant av hendelsen ble han sykemeldt og beklaget for det som hadde skjedd under konserten i en Twitter-melding.

«Dobbelt konsert i Grieghallen i går. Beklager kollaps før siste låt under siste forestilling. Mageonde illebefinnende! Men Nilsen lever», skrev han den gang.

Etter hendelsen og den vellykkede operasjonen kunne likevel Nilsen returnere til scenen, hvorpå han avholdt flere konserter sammen med bandet Seresta.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer