SNAKKER UT: Mia Gundersen snakker ut om singellivet i sin nye podcast. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNAKKER UT: Mia Gundersen snakker ut om singellivet i sin nye podcast. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Mia Gundersen:

Åpner opp om livet som singel: - Det er mye mer befriende enn det å være singel i 30-årene

I sin nye podcast kan Mia Gundersen avsløre at hun ofte får pikante tilbud fra yngre menn.

Det er to år siden sanger og skuespiller Mia Gundersen (56) ble singel, og hun snakker nå ut om singellivet i sin nye podcast «Singel igjen».

I podcastens første episode snakker 56-åringen ut om nettopp singellivet, sammen med matchmaker Ane Hagen.

Gundersen forteller blant annet at hun ikke er på jakt etter drømmemannen, men at hun er mer søkende etter hva hun egentlig selv har behov for.

Da «Norske Talenter»-dommeren møtte Se og Hør i januar, fortalte hun at hun tok livet med ro, og ikke stresset med å finne mannen i sitt liv.

- Det tar jeg som det kommer. Det er ikke en mann som nødvendigvis skaper min tilværelse, men plutselig står han der og blomstrer foran meg, smilte Gundersen, før hun presiserte:

- Men jeg er foreløpig ikke på direkte utkikk, altså ...

- En enorm frihet

Det var i juni 2016 at Gundersen kunne meddele at hun skulle skilles fra den profilerte fotografen Marcel Leliënhof, etter 13 års ekteskap. Sammen har de barna Daniel (14) og Amente (23).

SKILSMISSE: Mia Gundersen og Marcel Leliënhof skilte seg i 2016, etter 13 års ekteskap. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
SKILSMISSE: Mia Gundersen og Marcel Leliënhof skilte seg i 2016, etter 13 års ekteskap. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer

I podcasten forteller hun at det er annerledes å være singel i voksen alder, og at hun trives med singeltilværelsen.

- Det er mye mer befriende enn det å være singel i 30-årene. Det var en annen drivkraft den gang, sier hun, og legger til:

- Nå har jeg unger. Det er en enorm frihet å ikke tenke på at jeg skal skaffe meg familie.

Ikke på Tinder

Også Tinder er et tema i podcasten, og 56-åringen er i tvil om noen ville tatt henne seriøst hvis hun dukket opp på datingappen.

- Jeg er ikke på Tinder, jeg synes det er litt vanskelig, sier hun.

Om Gundersen hadde vært på Tinder tror hun ikke hun hadde fått noen reelle henvendelser.

- Jeg er nok for kjent, ler hun og legger til:

- Det er nok mange som synes det hadde vært utrolig kjekt å være vedhenget til Mia Gundersen.

Blir kontaktet av yngre menn

Hun er riktignok på andre sosiale medier og får henvendelser der, med mange rare ønsker, uten å gå nærmere inn på hvilke henvendelser eller ønsker dette er.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 03.12.2015 MUGGE-SPØRSMÅL: Temperaturen i Asbjørn Brekkes julestudio blir ekstra varm når Mia Gundersen gjester ham. Video: TVNorge Vis mer

Gundersen forteller også i podcasten at hun merker at det å snakke åpent om sex, og tilbud om sex, har forandret seg gjennom årene. Hun har erfart at sextilbudene veldig ofte kommer fra yngre menn.

- De virker så mye friere. De på min generasjon er jo nesten ikke synlige. Hvor er de, lurer hun på.

56-åringen forklarer at da hun ble singel, ble hun nødt til å bli kjent med seg selv igjen, og teste sine egne grenser.

- Det å kunne oppdage seg selv på ny, gjør at man blir tryggere.

To år som singel

Da Mia Gundersen i 2016 kunngjorde at hun skulle skilles, ønsket hun ikke den gang å kommentere årsaken bak.

- Det har egentlig ingen noe med. Vi flytter fra hverandre, det er det. Ryktene som verserer handler ikke om meg, så de ønsker jeg ikke å si noe om. Vi har vært gift i 13 år, og jeg vil gjerne gå ut av det med verdigheten i behold, sa hun til Se og Hør den gang.

Noen måneder etter skilsmissen åpnet eksmannen seg, og fortalte at han syntes det var svært tungt at han måtte snu opp ned på livene til kona og barna deres.

- Det er hardt å slippe taket, du er i fritt fall. Men du blir jo den kjipe, det svarte fåret. Det har jeg måttet kjenne på. Et brudd er fryktelig vanskelig, og det er umulig å unngå smerte, sa Leliënhof til VG den gang.