Cristian Brennhovd og Caroline Nitter:

Åpner opp om sjokkbildene

Realityparet svarer på kritikken.

KLAR BESKJED: Cristian Brennhovd og Caroline Nitter med klar beskjed til foreldre. Foto: Espen Solli/Se og Hør
KLAR BESKJED: Cristian Brennhovd og Caroline Nitter med klar beskjed til foreldre. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert

Cristian Brennhovd (22) og Caroline Nitter (23) møttes for første gang under fjorårets sesong av «Ex on the beach: Afterski». Kort tid seinere ble realityprofilene kjærester, og deretter samboere.

Siden den gang har realityparet vokst seg store på sosiale medier. Der deler de åpent om kosmetiske inngrep og operasjoner som de har fått gjennomført.

Likevel føler verken Brennhovd eller Nitter noe spesielt ansvar for om unge blir påvirket av det de legger ut. Det forteller de overfor TV 2.

GRAVID: Realityprofilene Cristian Brennhovd og Caroline Nitter avslører at sistnevnte er gravid, men har planer om å ta abort. Video: Rød Løper Vis mer

Foreldre sitt ansvar

- Når jeg deler de tingene jeg deler, så tenker jeg at jeg har veldig lite ansvar, egentlig. Og hvis vi slutter å dele, så slutter jo ikke Kim Kardashian å dele, sier Brennhovd.

Han mener at foreldre har et mye større ansvar.

- Foreldre og alle andre som er med ungene sine må lære dem å bruke hodet litt. Vi skal ikke stå for noe barneoppdragelse her, eller for hva en 14 år gammel jente tenker. Det får foreldre snakke med barna sine om. Du lærer jo veldig tidlig det ordtaket at «hvis han hopper ned fra et stup, skal du hoppe etter?». Du må klare å tenke litt selv, sier han.

Selv om Brennhovd og Nitter er kjent for å være åpne om kosmetiske inngrep og operasjoner, er det én ting Nitter angrer på at hun har delt på Instagram. Nemlig når hun tok mini-facelift, såkalt «Fox eyes».

- Jeg ville nok ikke gjort det samme nå. Men jeg delte det fordi jeg følte at nå skal jeg bare være ærlig. Nå skal jeg vise helt ufiltrert hva jeg drev med, og at det var en god idé og at dette gjør jeg. Du skal ikke tro at sånn her ser jeg ut naturlig, sier hun overfor TV 2.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Cristian Brennhovd er uenig med de andre deltakerne da de skal handle inn til middag. Video: Discovery + Vis mer

Slankekorsett

Dette er heller ikke første gang reailtyparet har vært kontroversielle. Tidligere i år stod Nitter i stormen, da hun tipset sine 80 000 følgere på Instagram om «slankekorsett», såkalt «waist trainers».

- Det er ikke noe som gjør deg tynn eller noe sånt, men jeg synes det hjelper med oppblåsthet og holdning og sånt, fortalte hun.

23-åringen hevdet den gang at korsettet hjalp henne med å kvitte seg med oppblåsthet under menstruasjon når hun tar bilder.

Det fikk lege og forfatter av boka «Kroppsklemma», Kari Løvendahl Mogstad, til å heve brynene.

- Jeg tenker at dette er ganske forkastelig og en skummel trend på mange måter. Og ikke minst er det skummelt at det er mange unge jenter som sitter og leser slike innlegg og følger disse kontoene på Instagram og liknende medier, sa hun til Dagbladet, og la til:

- Dette er nok et eksempel på at en del influensere ikke tar ansvar i det hele tatt for hva de legger ut og hvilken påvirkning de har for blant andre unge og sårbare mennesker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer