Mario Riera:

Åpner opp om tabubelagt sykdom

- Den bestemmer når jeg skal spise og når jeg skal gå på do.

ÅPENHJERTIG: Både Sofie Karlstad og Mario Riera har i ettertid av «Paradise Hotel» startet blogg. I et ferskt innlegg er nå sistnevnte åpen om sin kroniske sykdom. Foto: Jonas Scheie Hammer / Rød Løper
ÅPENHJERTIG: Både Sofie Karlstad og Mario Riera har i ettertid av «Paradise Hotel» startet blogg. I et ferskt innlegg er nå sistnevnte åpen om sin kroniske sykdom. Foto: Jonas Scheie Hammer / Rød Løper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

At realitydeltakere starter å blogge når de kommer hjem fra innspilling, er et kjent fenomen. Blant annet er Andrea Sveinsdottir (24) fra «Paradise Hotel» og «Love Island» - og Isabel Raad (25), også fra «Paradise Hotel», i dag to av landets største bloggere.

Etter at årets «Paradise Hotel»-gjeng kom tilbake fra skandalehotellet, har og finaleparet Sofie Karlstad (22) og Mario Riera (21) skapt seg et navn i bloggverden.

Nå har sistnevnte valgt å bruke plattformen til å dele noe svært personlig. En sak som omhandler alt annet enn det realityprogrammet er kjent for.

Tabubelagt

I et ferskt innlegg på bloggen avslører nemlig «Paradise»-profilen at han lider av en kronisk sykdom kalt Ulcerøs Kolitt.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er dette en kronisk betennelsessykdom som rammer endetarmen og nedre del av tykktarmen. Betennelsen finnes først og fremst i tarmens slimhinne, der det dannes sår og oppstår blødninger. I tillegg fører betennelsen til at tykktarmen tømmer seg oftere, noe som forårsaker diaré.

Til Dagbladet kan Riera forklare at han fikk diagnosen som 17-åring, rett før han skulle inn i militæret. Tv-profilen velger nå å åpne seg om sykdommen i håp om å nå ut til flest mulig for å minske tabuet rundt temaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer