Dwyane Wade:

Åpner opp om transkjønnet datter (12)

- Jeg ville ha elsket om dere kan kalle meg Zaya.

STØTTENDE: Dwyane Wade forteller åpenhjertig om hvordan dattera Zaya kom ut som transperson. Her avbildet med kona og skuespiller Gabrielle Union. Foto: NTB Scanpix
STØTTENDE: Dwyane Wade forteller åpenhjertig om hvordan dattera Zaya kom ut som transperson. Her avbildet med kona og skuespiller Gabrielle Union. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere NBA-stjerna Dwyane Wade (38) har skapt store overskrifter i amerikanske medier etter at han åpenhjertig fortalte om at dattera, Zaya (12), er transperson.

Da 38-åringen fikk Zaya sammen med ekskona, Siohvaughn Funches (38), for tolv år siden, ble hun født som gutt og fikk tildelt navnet Zion.

Dette har imidlertid endret seg med åra, og nå har Zaya besluttet å komme ut som transkjønnet.

Tirsdag var Wade gjest i det populære talkshowet «The Ellen DeGeneres Show», og det var her han fortalte med stolthet hvordan barnet sitt kom ut som transperson.

- Zion, født gutt, kom hjem og sa: «Hei, jeg vil bare snakke med dere. Jeg er klar for å leve som den jeg egentlig er. Jeg vil bli referert til som hun eller henne. Jeg ville ha elsket om dere kan kalle meg Zaya», minnes Wade i talkshowet, ifølge CNN.

Støttende foreldre

38-åringen som også er far til barna Zaire (18), Xavier (6) og Kaavia (1), forteller at han var i ærefrykt over barnet sitt.

- Jeg så på henne og sa: «Du er lederen vår. Du er lederen vår og dette er vår mulighet til å la deg være en stemme». Akkurat nå er det gjennom oss fordi hun bare er 12 år gammel, men etter hvert vil det være gjennom henne, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer