Cathrine Montero Moen:

Åpner seg om diagnose

- Ville vite hvilke gener jeg kan videreføre til barna.

ÅPNER OPP: Cathrine Montero Moen åpner opp om diagnosen hun nylig fikk. Til høsten venter hun og Gaute Grøtta Grav sitt andre barn sammen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
ÅPNER OPP: Cathrine Montero Moen åpner opp om diagnosen hun nylig fikk. Til høsten venter hun og Gaute Grøtta Grav sitt andre barn sammen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april ble det kjent at tidligere «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (42) og forloveden Cathrine Montero Moen (32) venter sitt andre barn sammen.

Gladnyheten røpet paret selv via Instagram, men så langt har de ikke uttalt seg om hvorvidt det blir en gutt eller jente.

Som mange andre kjendispar har Grøtta Grav og Montero Moen den siste tiden hatt sommerferie, og overfor Klikk.no uttaler paret at de har tilbrakt sommerdagene på norgesferie med bobil.

BARN«Sommerhytta»-paret Lina og Eldan planlegger å få barn i nærmeste fremtid. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

- Ingen ble overrasket

Samtidig avslører Montero Moen til nettstedet at hun nylig fikk en ny diagnose.

- Jeg har nylig fått påvist at jeg har ADHD. Jeg har tenkt på det gjennom store deler av livet, og det var vel ingen, verken venner eller familie, som ble overrasket. Energinivået mitt har alltid vært høyt og konsentrasjonen flyktig. Men jeg ble mer bevisst på det siden følelseslivet til Gaute er så stabilt. Og så handlet det om at jeg som gravid ville vite hvilke gener jeg kan videreføre til barna våre, erkjenner hun.

AKTIV: Cathrine Montero Moen er glad i å holde seg aktiv. Selv mener hun ADHD-diagnosen både har vært en svakhet og en styrke. Foto: Privat
AKTIV: Cathrine Montero Moen er glad i å holde seg aktiv. Selv mener hun ADHD-diagnosen både har vært en svakhet og en styrke. Foto: Privat Vis mer

Overfor Dagbladet utdyper Montero Moen hvorfor hun valgte å være åpen.

- Stolt

- Det er fordi det er en diagnose jeg er stolt av. Det er klart, den har gitt meg utfordringer opp gjennom, og det er en diagnose jeg har tenkt at jeg har hatt hele livet, men jeg har ikke prioritert å utrede det, sier hun og følger opp:

ÅPEN: I kveldens episode av «En kveld hos Kloppen», avslører TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

- Grunnen til at jeg ville utredes nå er for å finne ut av om jeg faktisk har det, at jeg ikke bare går rundt og tror det - og for å finne ut hvilke gener jeg eventuelt kan videreføre til mine barn.

32-åringen nevner at følelsesregulering, hyperaktivitet og konsentrasjonsvansker er blant utfordringene hun i størst grad opplever med ADHD-diagnosen.

Som ung minnes hun at det var ekstremt krevende med skolearbeid - for eksempel å lese til prøver. I voksen alder har hun dog funnet styrke i det, hun mener hun har større arbeidskapasitet og driv som følge av diagnosen.

- Enten er jeg veldig høyt oppe, ting er bare fantastisk og livet er herlig, og så kan jeg gå rett i kjelleren og kroppen fylles med kjempevonde følelser, forklarer Montero Moen videre om hvordan hun opplever ADHD-diagnosen.

GÅR GALT: Carola Häggkvist har prøvd seg på en ståhjuling på en strand i Sverige, men det gikk ikke helt bra. Video: carolaofficiell Vis mer

- Lettelse

- For meg var det en lettelse å få vite at jeg har ADHD, for da har jeg en del knagger jeg kan henge tanker og følelser på, og at jeg kan tenke at det er ok å ha det utfordrende når det kommer til å regulere følelser, sier hun til Dagbladet.

32-åringen synes det er synd at psykisk helse fremdeles er et tabubelagt tema.

- Jeg har flere utfordringer enn folk som ikke har den diagnosen, men det er fint å kunne bruke det til en styrke, ta det som er fint ut av diagnosen, og ikke tenke at det er en skam, sier hun og følger opp:

- Man kan føle seg så alene om en sykdom eller diagnose, og vi er sterkere sammen!

SNAKKER UT: I denne ukas «4-stjernes middag» Henrik Borg en av deltagerne og der snakker han blant annet ut om sin psykiske lidelse. Vis mer

Som nevnt venter Montero Moen og Grøtta Grav sitt andre barn sammen nå til høsten, fra før av har de lille Aron på ett og et halvt år. Grøtta Grav har i tillegg to døtre på ti og tolv år fra sitt tidligere ekteskap med Silje Hvarnes (42).

Montero Moen møtte Grøtta Grav for første gang under innspillingen av «Farmen kjendis» i 2016.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer