Annika Momrak:

Åpner seg om diagnose

- Legen tok meg veldig på alvor, sier programlederen.

ÅPENHJERTIG: Annika Momrak deler åpent om diagnosen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÅPENHJERTIG: Annika Momrak deler åpent om diagnosen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

23 år gamle Annika Momrak har de seineste åra markert seg som programleder, både for «Melodi Grand Prix», «P3 Gull» og nå i NRK-programmet «Norske Beefer».

Når hun gjester podkasten «Åpen journal», som er ledet av ekteparet Katarina Flatland (33) og Harald Dobloug (33), er det derimot noe helt annet som ble et tema.

- For halvannet år siden så ble jeg diagnostisert med ADHD, i voksen alder, forteller Momrak åpenhjertig i episoden.

Hun forteller videre at hun «har slitt med sine ting» i oppveksten, og viser til at hun blant annet synes struktur og rutiner er vanskelig, men at hun ikke trodde det bunnet seg i nettopp ADHD.

ÅPEN: I kveldens episode av «En kveld hos Kloppen», avslører TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Videre forteller programlederen at hun gjennom sin tid på skjerm, både da karrieren startet på YouTube og seinere, har fått flere spørsmål om hun hadde diagnosen - noe hun da hadde avfeid.

Likevel var det nettopp en melding fra en følger som fikk henne til å komme inn på tanken. Følgeren fortalte at vedkommende selv hadde diagnosen, og lurte på om dette kanskje var tilfellet også for Momrak.

- Jeg visste ikke at ADHD også kunne se sånn ut. Og så tenkte jeg at da får jeg ta det her med legen min og så får jeg se, og da tar hun meg veldig på alvor. Så gikk det et halvt år til et år, og så hadde jeg fått diagnosen, da.

Hedvig Sophie Glestad setter fyr på kjæresteryktene etter at hun publiserte en video der hun kysser treningspartneren sin. Video: Rød Løper, Hedvig Sophie Glestad / Instagram. Vis mer

Momrak uttrykker at det var fint å endelig få bekreftet hva det var, og forteller at det har hjulpet henne å være snillere med seg selv.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Annika Momrak.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer