Jørgine Massa Vasstrand:

Åpner seg om fødselen

- Min beste fødselsopplevelse.

ÅPEN: Jørgine Massa Vasstrand deler åpenhjertig om sin fjerde fødselsopplevelse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPEN: Jørgine Massa Vasstrand deler åpenhjertig om sin fjerde fødselsopplevelse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uka kunne influenser Jørgine Massa Vasstrand (31), også kjent som «Funkygine», og ektemannen Morten Sundli (31) dele den hyggelige nyheten om at de hadde blitt foreldre igjen.

Influenseren har to barn fra et tidligere forhold, og nå to barn fra forholdet med Sundli.

Lille Indigo Iro kom til verden 8. januar, til tilsynelatende stor glede for både familien og fansen.

Nå, i et nytt innlegg på bloggen, åpner den populære influenseren seg om fødselsopplevelsen, som hun kaller «sin beste fødselsopplevelse». Innlegget har fått navnet «Fødselen».

OVERRASKES: Jørgine Massa Vasstrand venter sitt fjerde barn, og under pressetreffet i forbindelse med «Funkyfam» sesong 3, får hun seg en skikkelig overraskelse. Video: Rød Løper Vis mer

«Jeg gråt og gåt»

Vasstrand har tidligere vært åpen om vanskelige graviditeter og fødsler. I innlegget kommer det fram at hun var relativt langt nede allerede på termindato.

«Jeg var bombesikker på at jeg kom til å trenge hjelp til å komme i gang denne gangen også, og jeg bare gråt og gråt. Helt irrasjonelt og med en total mangel på fornuft. Jeg vet, og selv om det er litt flaut, så trøster jeg meg med at sånn er det jo å være gravid. Hormoner på avveie liksom».

Vasstrand skulle i utgangspunktet bli satt i gang på dag fire over termin. Igangsettelsen ble imidlertid utsatt på grunn av stor pågang, noe som endte i at influenseren tok kontakt med Kongsvinger sykehus.

Her ble det vurdert at en igangsettelse var innafor, og en time seinere var hun innlagt og klar for å ta vannet.

GRAVID: Jørgine Massa Vasstrand, bedre kjent som «Funkygine», forteller hvorfor hun ikke liker å være gravid. Video: Rød Løper Vis mer

Takknemlig

Vasstrand hyller Kongsvinger sykehus, og forteller om ansatte som hadde god tid til å ta seg av hver enkelt fødende. Hun forteller også at ektemannen fikk være ved hennes side hele tida, også på natta.

Det var likevel ikke en enkel oppgave å få ut lille Indigo Iro. Den lille gutten var en såkalt «stjernekikker».

«Han satt rett og slett litt fast og det ble relativt heftig å få ham ut. Han lå nemlig ikke i vanlig hodeleie. Jordmora forklarte at barn som ligger motsatt vei som ham, kalles stjernekikkere. Altså med haken og ansiktet vendt opp mot stjernene», skriver hun.

Det kommer også tydelig fram at til tross for god planlegging, var det lite som gikk som planlagt.

TÅREVÅTT: I TV-serien «Funkyfam» får vi blant annet en innblikk i hvordan Jørgine Massa Vasstrand tilsynelatende har hatt et dårlig forhold med faren sin. Nå skal de lage kokebok sammen, og da blir hun tvunget til dra frem gamle minner. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

«Med andre ord gikk ikke så mye etter planen. Det ble Kongsvinger i stedet for Ahus, igangsetting denne gangen også, Epidural og til slutt stjernekikkerfødsel. Men det er vel akkurat sånn det pleier å være for de fleste. At det ikke blir slik man har sett for seg, men jeg er likevel så takknemlig. For at jeg fikk oppleve en så fin fødsel og for at jeg fikk så mange rundt meg som bidro til at alt gikk så bra!»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer