- TABLOID STUPIDITET: Woody Allen forteller i et nytt intervju at han er lei av å snakke om overgrepsanklagene. 80-åringen mener at han blir trakassert for det forsatt. Bildet er fra filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Foto: AP Photo/Thibault Camus, NTB scanpix 
- TABLOID STUPIDITET: Woody Allen forteller i et nytt intervju at han er lei av å snakke om overgrepsanklagene. 80-åringen mener at han blir trakassert for det forsatt. Bildet er fra filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Foto: AP Photo/Thibault Camus, NTB scanpix Vis mer

Åpner seg om overgrepsanklagene: - Jeg blir trakassert hele tida

Woody Allen mener at saken er død. 

(Dagbladet): Den prisbelønte regissøren Woody Allen (80) er kjent for en rekke filmer, som han både har laget og spilt i.

80-åringen er også kjent for sitt turbulente privatliv. På starten av 1970-tallet ble han sammen med Hollywood-stjerna Diane Keaton, og på starten av 80-tallet inngikk han et forhold med skuespiller Mia Farrow.

Allen har også vært gift flere ganger, og er for tida inne i sitt tredje ekteskap. Det med Farrows adoptivdatter, Soon-Yi Previn.

Det er likevel forholdet til en av Farrows andre adoptivdøtre han de siste åra har fått mest oppmerksomhet for. I 2014 hevdet Dylan Farrow at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep i barndommen.

Nå sier 80-åringen at han er lei av å bli spurt om hendelsen.

- Trakassert

Det er i et nytt intervju med den britiske avisa The Guardian at regissøren snakker ut om anklagene.

Det var i 2014 at Dylan Farrow hevdet at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep i barndommen. Hendelsen ble undersøkt i 1993, men anklagene ble droppet.

Hennes bror, Ronan Farrow, tok tidligere i år opp anklagene igjen. Barnas mor, skuespiller Mia Farrow, hevder også at dattera ble misbrukt av Allen. Han har flere ganger hardnakket hevdet at han ikke forgrep seg på dattera, både offentlig og gjennom sin advokat.

HEVDER ADOPTIVFAREN FORGREP SEG: Dylan Farrow, som er adoptivdatter av Mia Farrow og Woody Allen, hevdet i 2014 at Allen forgrep seg på henne da hun var bare sju år. Foto: Kristina Bumphrey/Starpix/REX/Shutterstock, NTB scanpix
HEVDER ADOPTIVFAREN FORGREP SEG: Dylan Farrow, som er adoptivdatter av Mia Farrow og Woody Allen, hevdet i 2014 at Allen forgrep seg på henne da hun var bare sju år. Foto: Kristina Bumphrey/Starpix/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Til The Guardian sier han at saken er etterforsket gang på gang.

- Jeg har ikke noe interesse av dette. Jeg synes det er tabloid stupiditet. Situasjonen har blitt etterforsket nøye opp og ned av barnevernet i New York over 14 måneder. Det har også blitt undersøkt av Yale, og konklusjonene har vært klare, sier han i intervjuet.

Selv om Allen er frikjent, blir anklagene tatt opp fra tid til annen. I mai snakket Hollywood-stjerna Susan Sarandon blant annet om det i Cannes.

Allen sier at han er lei.

- Jeg blir trakassert hele tida. Men det påvirker meg ikke og jeg har virkelig ingen interesse av det, sier han.

Journalisten som har gjort intervjuet, Cathrine Shoard, beskriver 80-åringens svar som «trist og flatt».

Tar Allen i forsvar

Da anklagene først kom i 2014, skrev Dagbladets daværende kulturredaktør Geir Ramnefjell om saken.

- Det er meningsløst å la overgrepsanklagene mot Woody Allen farge oppfatningen av filmene hans, skrev Ramnefjell.

Dagbladets Inger Merete Hobbelstad var tidligere i år på filmfestivalen i Cannes. I en kronikk publisert 11. mai i år tok hun opp det hårsåre temaet.

- Woody Allen må kunne fortsette å jobbe, og snakke ut om arbeidet sitt, selv om han har en henlagt voldtektssak i fortiden - slik andre som har henlagte kriminalsaker bak seg, ikke skal defineres av dem, konkluderer hun innlegget med.