Aretha Franklin er død

Den legendariske «souldronningen» ble 76 år gammel.

SOULSTJERNE: Soulstjernen Aretha Franklin er død, 76 år gammel. Hun døde i sitt hjem i Detroit, etter en kort tids sykeleie. Video: CNN / NTB Scanpix. Redigering: Ørjan Ryland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den legendariske soulsangeren og låtskriveren Aretha Franklin er død, 76 år gammel.

Det bekrefter artistens representant, Gwendolyn Quinn, overfor nyhetsbyrået Ap. Hun døde i sitt hjem i Detroit i dag, torsdag.

Familien med åpent brev

Franklin ble i 2010 diagnostisert med kreft, og døde som følge av langt framskreden kreft i bukspyttkjertelen, skriver AP.

- I en av de tyngste stundene i våre liv, finner vi ikke de riktige ordene til å uttrykke den smerten vi føler i hjertene våre. Vi har mistet matriarken og klippen i familien vår. Kjærligheten hun hadde for sine barn, barnebarn, nieser, nevøer og søskenbarn hadde ingen grenser, skriver familien i en felles uttalelse til offentligheten.

Videre ønsker familien å understreke hvor takknemlig og rørt de er for all kjærlighet og støtte de har mottatt fra både nære, kjære og fans verden over.

- Vi føler på kjærligheten dere har for Aretha og det gir oss trøst å vite at arven hennes vil leve videre, skriver familien, som også ber om respekt for privatlivets fred i denne tøffe tida.

Superstjerne

Låter som «Respect» og «You Make Me Feel Like a Natural Woman», har vært med på å gi sangeren stempelet som verdens «souldronning», og i 1987 ble hun som første kvinne innlemmet i rockens æresgalleri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer