Årets stjernekokk!

Mia Gundersen gikk av med seieren i «4-stjerners middag» finalen.

STJERNEKOKK: Mia Gundersen gikk av med seieren i finalen av «4-stjerners middag» på Kulinarisk Akademi i kveld. Foto: Stella pictures
STJERNEKOKK: Mia Gundersen gikk av med seieren i finalen av «4-stjerners middag» på Kulinarisk Akademi i kveld. Foto: Stella picturesVis mer

(Dagbladet): I kveld møttes de åtte ukesvinnerne fra TV Norge-serien «4-stjerners middag» til dyst på Kulinarisk Akademi i Oslo for konkurrere om å bli TV Norges stjernekokk 2012.

De åtte finalistene Christine Guldbrandsen, Vebjørn Sand, Alexandra Joner, Mia Gundersen, Finn Schøll, Liv Grete Skjelbreid Poiree, Alexx Alexander og Per Heimly måtte først konkurrere i å lage en forrett med laks og hollandaisesaus.

Blomster-Finn øverst De anerkjente kokkene Erling Sundal og Charlotte Mohn ga terningkast og bedømte rettene, og etter første runde var det Blomster-Finn som tronet karakterskalaen.

- Det er det verste jeg har vært med på når det kommer til kjøkkenet, sa Gundersen under konkurransen og refererte til den korte tiden de hadde på å lage retten.

Publikumsfavoritt Mia Gundersen tok innersvingen på Blomster-Finn med sin hovedrett, men det var ikke bare dommerne som skulle avgjøre hvem som var den beste kokken. Publikum kunne også stemme på sin favoritt.

- Jeg får lyst til å spise hele Mia, sa meddommer Erling Sundal om retten hennes.

Dermed fikk hun overrakt pokalen fra fjorårets vinner Erik Mortvedt, og kan nyte premien som er en syvretters middag med tolv personer i sitt eget hjem.

- Jeg tenkte jeg skulle ha champagne i denne her jeg, sier Gundersen etter å ha mottatt den store pokalen.

HOVEDRETTEN: Mia Gundersen mater mater Marcel Lelienhof med hovedretten. Foto: Stella pictures
HOVEDRETTEN: Mia Gundersen mater mater Marcel Lelienhof med hovedretten. Foto: Stella pictures Vis mer