VIL TIL KONGO: Ari Behn avslører i et intervju med gratisbladet Massiv at han i flere uker har tenkt at han bør avlegge Kongo et besøk mens rettssaken mot nordmennene pågår der. Foto: Lars Eivind Bones
VIL TIL KONGO: Ari Behn avslører i et intervju med gratisbladet Massiv at han i flere uker har tenkt at han bør avlegge Kongo et besøk mens rettssaken mot nordmennene pågår der. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Ari: - Stor sympati for Tjostolv og Joshua

Ari Behn håper nordmennene i Kongo kommer hjem.

||| (Dagbladet.no): I det mye omtalte intervjuet som Ari Behn skal ha gjort med gratisbladet Massiv, snakker han også om Kongo-saken der to nordmenn er dømt til døden for drap.

Redaktør i Massiv, Magnus S. Rønningen, har selv gjort intervjuet med prinsessegemalen.

Eventyrlystne
- Jeg har i flere uker tenkt at jeg bør avlegge Kongo et besøk under den pågående rettsaken mot Tjostolv Moland og Joshua French. Det er ingen tvil om at Tjostolv har tatt etter habitten min når det gjelder barbering, uten at jeg synes han fortjener dødsstraff av den grunn, sier Behn til Massiv.

Han mener at «gutta utvilsomt har vært eventyrlystne i større grad enn de fleste og har derfor havnet i et rettsdrama som åpenbart overgår Di Caprio og Hollywood når det gjelder overdrivelser og fiksjon.»

- Jeg håper virkelig at det kommer til en løsning der nordmennene blir utlevert til Norge, alt annet ville vært tragisk i en rettsfarse uten sidestykke, sier Ari Behn til bladet.

Sympati
Han sier ikke vil ta stilling til skyldspørsmålet gjennom mediene.

- Men jeg kjenner åpenbart en stor grad av sympati for Tjostolv Moland og Joshua French. Jeg er imot dødsstraff uansett skyld og ønsker at de får en så god rettsprosess som overhodet mulig i ankesaken som nå venter dem i Kinshasa, sier Behn i Massiv-intervjuet.

Dagbladet har ikke fått kontakt med Ari Behn i forbindelse med intervjuet.

FÅR BEHN-SYMPATI: Tjostolv Moland og Joshua French. Foto: Espen Røst
FÅR BEHN-SYMPATI: Tjostolv Moland og Joshua French. Foto: Espen Røst Vis mer