Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Ari Behn er lite interessant

Carl-Erik Grimstad bryter stillheten.

||| (Dagbladet.no): — Jeg skulle gjerne ha møtt ham. Det er en spesiell belastning ikke å ta igjen i en slik situasjon, sier Carl-Erik Grimstad til Fredriksstad Blad om Ari Behns æreskjelling.

Den siste uka har prinsessegemalen uimotsagt utført et korstog, en selvtitulert «personlig vendetta», mot Grimstad i landets største medier - hvor han har påberopt seg depresjoner som følge av Grimstad, og lest kryptiske dikt om situasjonen.

Behn anklager den tidligere soussjefen ved slottet for å ha «teppebombet familien og meg» med sladder de siste åtte årene, og erklærte Grimstad for å være død og begravet.

Grimstad meldte seg ut av saken, og bryter først nå radiostillheten. Han benekter påstandene overfor Fredriksstad Blad, og avfeier Behn som en uinteressant person i kongesammenheng.

— Jeg har knapt omtalt Behn. Det er fordi hans stilling i kongehuset er så liten. Det er svært lite konstitusjonelt interessant ved han som person. Derimot er prinsessens dobbeltrolle som næringslivsaktør og kongelig av og til problematisk og interessant, sier Grimstad til avisa, og hevder han bare har pratet med Behn én gang.

Grimstad var soussjef ved slottet i perioden 1990 til 1993, og er nå statsviter og journalist som en rekke ganger har kommentert og debattert forhold ved slottet i media.

Men han forsvarer avgjørelsen om å trekke seg fra denne debatten, og sier det var en umulighet å forsvare seg mot Behns påstander — blant annet at anonyme kilder ved slottet hevdet han hadde krevd luksussuite under signingsferden.

- Jeg kan rett og slett ikke sitte på nasjonal tv i beste sendetid og diskutere et tilbakelagt arbeidsforhold med svigersønnen til min tidligere arbeidsgiver. Særlig ikke når svigersønnen påberoper seg tre anonyme kilder jeg kan dokumentere farer med løgn. Det blir bare skyggeboksing, sier Grimstad.