Ari Behn og bilulykken:

Ari Behn om bilulykken: - Glasset sto som et spyd i setet

Åpner seg om det dramatiske sammenstøtet.

- TOTALVRAK: I fjor havnet forfatter og kunstner Ari Behn i en bilulykke. Nå forteller han hva som skjedde. Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I april i fjor ble det kjent at forfatter og kunstner Ari Behn (45) hadde vært involvert i en bilulykke i Bærum.

45-åringen var selv fører av bilen, men pådro seg ingen fysiske skader da trafikkuhellet inntraff på Gamle Ringeriksvei.

I kveldens episode av «Ari og halve kongeriket», forteller kunstneren sin versjon av hva som skjedde. Behn forklarer at han selv valgte å kjøre i grøfta for å unngå en kollisjon med en trailer i motgående kjørefelt.

  • Se video øverst i saken.

- Det var et bredt kjøretøy, og jeg svingte litt til høyre, hvor jeg klarte å tre dekket på nedsiden av asfaltkanten. Der var det en ganske dyp grøft, med mye stein. Plutselig lå bilen bare i grøfta, forteller Behn i episoden.

- Ble knust

45-åringen var på vei fra Lommedalen til Oslo, og satt alene i bilen da ulykken inntraff. Det er han i ettertid takknemlig for.

- Jeg kjørte i litt over 60 kilometer i timen. Jeg hadde en sterk bil, med sterk ramme, men alt av vinduer og dører ble knust. Det gikk bra med meg, men det hadde antakeligvis ikke gått så bra dersom det hadde sittet noen andre i bilen.

Behn beskriver videre store skader på passasjersiden, hvor «alt på høyre side, inkludert vinduer og dører, var ødelagt». Politiet har tidligere bekreftet at bilen hadde store skader.

- Glasset sto i setet. Det pulveriserte ikke, slik jeg trodde det skulle. Det sto som et spyd inn i setet. Helt forferdelig. (...) Jeg hadde glasstøv i øynene. De fant en kampestein i baksetet, som antakeligvis ramlet inn vinduet. Den var muligens på størrelse med en fotball. Bilen er totalvrak, konstaterer Behn.

Ikke redd

Politi og ambulanse var raskt på stedet, hvor 45-åringen blåste grønt og ble fraktet til sykehus. Selv om situasjonen framsto dramatisk, var han aldri redd.

- Nei, jeg ble ikke det, sier han.

Den siste tida har det vært bråk knyttet til Behn (45) og TV3-dokumentarserien «Ari og halve kongeriket».

I slutten av februar ble det nemlig kjent at Behn er i konflikt med TV3 og produksjonsselskapet bak serien, om hva som skal sendes i dokumentaren og ikke.

Sjelden tilstand

Tross konflikten fikk programmet sin premiere på tv forrige uke, der man kunne se at 45-åringen sliter med den sjeldne tilstanden Kolesteatom. Det vil si at han har en cyste i mellomøret, som kan gi alvorlige komplikasjoner som svimmelhet og tap av hørsel, ifølge Store norske leksikon.

FØRSTE BILDER: I et klipp fra dokumentaren «Ari og halve kongeriket» snakker kunstneren ut om sykdommen. Video: TV3 Vis mer Vis mer

Programmet følger Ari Behn i året etter bruddet med prinsesse Märtha Louise (46). Det var i august 2016 det ble kjent at paret hadde valgt å gå hver til sitt etter 14 års ekteskap. Den gang kom Slottet med følgende pressemelding:

«Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har bestemt seg for å gå fra hverandre. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002. Sammen har de barna Maud Angelica Behn, født 29. april 2003, Leah Isadora Behn, født 8. april 2005, og Emma Tallulah Behn, født 29. september 2008. Foreldrene vil ha delt omsorg, og barna fortsetter på sine skoler.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer