Ari Behn:

Ari Behn rømte landet for ridetur i Spania: - Verdens beste lekegrind

Ari Behn forteller om turen til Dagbladet. 

VISER FREM FERDIGHETENE PÅ HESTERYGGEN: Ari Behn på rideferie i Spania. Her på hesten Feria. - Den hadde et ekstra gir som vile reddet meg i enhver strid eller kappløp, forteller Behn om hesten til Dagbladet. Video: Don Alfonso / @alcantaraecuestre Vis mer

(Dagbladet): Denne uka var Ari Behn, som nylig fylte 44 år, på plass i Spania.

Nærmere bestemt i området Andalucia, som grenser til Portugal. Regionen er den sydligste av landets totalt 17 autonome regioner, og byr på både strender og høye fjell.

På turen sin har kunstneren blant annet brukt tida på hesteryggen. Det var Seoghør.no som først omtalte saken.

- Finner meg selv

Som kjent konkurrerte hans fraseparerte kone, prinsesse Märtha Louise (45), på et høyt nivå i sprangridning i mange år. Hun fikk mange gode plasseringer i en rekke internasjonale mesterskap før hun la opp i 2001.

Nå viser det seg altså at også Behn er en dreven rytter.

Torsdag denne uka postet han en video på Instagram hvor han smilende rir inn i solnedgangen.

«Finner meg selv i Andalucia med Don Alfonso», har trebarnsfaren skrevet som tekst.

Don Alfonso er i disse dager å se på NRK i det populære realityprogrammet «Det store spranget», der seks hestegale jenter skal lære fedrene sine å ri på hesteryggen.

Programmet, med Alfonso som frontfigur, har hatt rundt 400 000 seere denne høsten. Førstkommende fredag går finalen av stabelen.

- Lekegrind

I flere tekstmeldinger til Dagbladet søndag beskriver Behn oppholdet i Spania. Han holder ikke tilbake komplimentene om turen.

- Verdens beste lekegrind. Og med verdens beste lekekamerater, Magnus Rønningen og Don Alfonso. Helt ærlig? Magnus den råeste rytter jeg har sett. Det nærmeste jeg kommer Ronaldo på hesteryggen, skriver Behn til Dagbladet.

Han forteller at Rønningen filmet han fra hesteryggen, både sittende baklengs og delvis hengende under hesten. Han er svært fornøyd med resultatet.

Det hadde aldri blitt en så bra video fra bil, hehe, skriver 44-åringen.

Foruten å kose seg på hesteryggen, sparer ikke Behn på komplimentene når det kommer til hvordan han vil beskrive området i Spania.

- Andalucia er hjertet av spansk kultur. Hest og okse. Rødt kjøtt, vin og sherry. Matadorer og hestefolk. Lær og sand. Et åpent landskap med et lys du ikke finner noe annet sted. Dåd og mot, livsglede og overskudd. Litteratur og kunst. Picasso og Hemingway. Cervantes og Don Quijote. Dyr og mennesker side om side, skriver kunstneren og forfatteren.

Behn forteller at det hører til historien at han som tenåring var på stadige gjennomreiser i Afrika. Fra Andalucia kan man nemlig ta ferge til både Marokko og Tanger.

Märtha Louise gjør comeback

Neste uke, lørdag 15. oktober, gjør prinsesse Märtha Louise (45) comeback i Oslo Horse Show - 25 år etter at hun åpnet ridekonkurransen.

Der skal hun møte noen av verdens beste sprangryttere i duell, sammen med tre andre tidligere norske sprangprofiler.

Märtha Louise begynte med ridning allerede som åtteåring, men la opp som profesjonell sprangrytter for 15 år siden.

Imidlertid gjorde prinsessen et slags «hestecomeback» allerede i våres. Da ble det nemlig kjent at hun er blitt bidragsyter i det nye, norskeide og eneste internasjonale hestemagasinet på markedet, EQUILIFE.