Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen kjendis» sesong 2:

Ari Behn takket nei til «Farmen kjendis». Han var ikke den eneste

Et knippe norske kjendiser har sagt nei til å være med i TV 2-suksessen. 

SA NEI: Blogger Sophie Elise Isachsen, tv-personlighet Svein Østvik og forfatter Ari Behn er blant dem som har takket nei til å være med i andre sesong av «Farmen kjendis» på TV 2. Foto: Christian Roth Christensen, Sveinung U. Ystad / Dagbladet
SA NEI: Blogger Sophie Elise Isachsen, tv-personlighet Svein Østvik og forfatter Ari Behn er blant dem som har takket nei til å være med i andre sesong av «Farmen kjendis» på TV 2. Foto: Christian Roth Christensen, Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ble deltakerne i den neste sesongen av realitykonseptet «Farmen kjendis» offentliggjort.

Sesong én av kjendis-versjonen av TV 2s populære realityserie ble vinterens store tv-snakkis, og skapte mye engasjement i norske sofakroker - og i kjendisredaksjonen til Dagbladet og Seoghør.no .

Ikke alle deltakerne var like profilerte da de ble sendt inn på gården, men mens programmet rullet over tv-skjermene kom navn som Leif Einar «Lothepus» Lothe, Ingeborg Myhre og Jarl Goli på «alles» lepper.

Innspillingen av den nye sesongen har nettopp startet, og det er blitt påpekt at flere av årets deltakere ikke ligger i toppsjiktet i kjendis-Norge. Dagbladet har tatt seg en runde for å finne ut hvilke kjendiser som fikk tilbud om å delta, men som takket nei til sesong to av «Farmen kjendis».

TAKKET NEI: Kunstner og forfatter Ari Behn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TAKKET NEI: Kunstner og forfatter Ari Behn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Takket nei

Øverst på TV 2s ønskeliste over profiler til den nye sesongen finner vi forfatter og kunstner Ari Behn (44). Han var å se i «4-stjerners middag» på TVNorge tidligere i år, og før jul åpnet han seg blant annet om sine foreldres skilsmisse i «Ari, Moi og Magnus – en uforglemmelig guttetur» på TV 2.

Selv om han i ny og ne viser seg på skjermen, ble ikke en deltakelse i «Farmen kjendis» aktuelt for prinsesse Märtha Louises (45) tidligere ektemann. Dagbladet erfarer at han ble spurt om å være med i den kommende sesongen, men at han takket nei til dette.

Sophie Elise Isachsen (22), forfatter og en av Norges største bloggere, takket nei til å være med i den første sesongen av realityprogrammet.

IKKE TID: Sophie Elise Isachsen takket nei også i år. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
IKKE TID: Sophie Elise Isachsen takket nei også i år. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Isachsens manager, Marte Schei, kan fortelle Dagbladet at den profilerte bloggeren ble spurt igjen i år.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en forespørsel, men denne gang takket Sophie Elise nei. Årsaken er at hun har fullbooket kalender, og at det denne gang ikke passet strategisk eller praktisk, sier Schei.

- Passet rett og slett ikke

Da kjendisredaksjonen i Dagbladet og Seoghør.no lanserte sine drømmedeltakere i sesong to av «Farmen kjendis», var Svein Østvik (56) - også kjent som «Charter-Svein» - blant disse:

«Jeg er skråsikker på at Østvik vil gjøre god figur inne på «Farmen». Og blir ølsuget for stort, finner han en finurlig måte å starte et hjemmebryggeri på», skrev journalist Linn-Christin Marthinussen.

Og Østvik forteller til Dagbladet at han fikk en forespørsel om å delta i realityprogrammet, men at han dessverre var nødt til å takke nei.

IKKE MED: Svein Østvik, mest kjent som Charter-Svein. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE MED: Svein Østvik, mest kjent som Charter-Svein. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg ble veldig glad for å bli spurt, men akkurat nå passet det rett og slett ikke, sier han.

Det er for øvrig ikke lenge siden den energiske 56-åringen var å se i en annen realitykonkurranse.

Denne våren var han nemlig aktuell i «71° nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge. Der kunne man se Østvik kjempe seg gjennom krevende etapper, med smertefull artrose i knærne.

Blogger og medieprofil Trine Grung (46) bekrefter overfor Dagbladet at hun fikk en forespørsel om å være med i den kommende sesongen.

TAKKET NEI: Trine Grung. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet 
TAKKET NEI: Trine Grung. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet  Vis mer

Ny jobb som hodejeger i Dynamic People bidro imidlertid til at Grung var nødt til å takke nei. På Facebook meddeler hun for øvrig at hun «digger konseptet», og at hun kunne tenkt seg å være på tv-gården sammen med stylist Erlend Elias Bragstad (34).

- Toralv hadde passet inn

Regissør og skuespiller Beate Eriksen (56) var også blant dem som ble kontaktet da deltakerne i sesong to ble hentet inn.

- Ja, det stemmer at jeg ble spurt, og jeg skulle veldig gjerne vært med på det programmet. Jeg syntes det var veldig morsomt forrige gang det gikk på tv, sier hun til Dagbladet.

- Hvorfor takket du nei til forespørselen?

- Jeg hadde ikke anledning, jeg har tre premierer nå og vil være nær mannen min, som har hatt slag. Man er isolert lenge, og medieoppstyret som følger med er en bakside av medaljen, forteller Eriksen.

KUNNE IKKE: Beate Eriksen, her med ektemannen Toralv Maurstad, hadde ikke mulighet til å takke ja til «Farmen kjendis». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KUNNE IKKE: Beate Eriksen, her med ektemannen Toralv Maurstad, hadde ikke mulighet til å takke ja til «Farmen kjendis». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Når Dagbladet snakker med henne, har hun nettopp vært værfast på Hvaler-øya Tisler.

Både der og i Nordfjord i Sogn og Fjordane tilbringer hun og ektemannen, skuespiller Toralv Maurstad (90), mye tid - og begge steder har de utedo.

- Jeg liker det enkle bondelivet og er glad i å dykke inn i andre mennesker og å utfordre meg selv. Toralv ble ikke spurt, men han hadde passet inn på «Farmen». Vi vet jo hvordan det er å være værfast og å klare seg med det vi har, legger Eriksen til.

- Vårt fokus er først og fremst å lage «Farmen»

Presseansvarlig for «Farmen», Alex Iversen i TV 2, forteller at produksjonen har hatt en enklere jobb med å caste kjendiser til den nye sesongen, som kommer på tv over nyttår.

- TV 2 er svært fornøyd med deltakerne i «Farmen kjendis», understreker han overfor Dagbladet, og legger til:

- Det har vært lettere å caste «Farmen kjendis» denne gangen, og vi har møtt stor interesse i prosessen med å finne deltakere. Den vanligste årsaken til folk ikke kan delta, er det det for mange er vanskelig å være vekke fra livet sitt i 6 uker i strekk.

Iversen påpeker videre at det er to ting som er viktig å forstå når man skal vurdere «Farmen kjendis»-deltakerne.

YOUTUBESTJERNER: De to norske guttene Preben «Prebz» og Dennis driver YouTube-kontoen PrebzOgDennis. Til høsten er de aktuelle i sin egen kinofilm. Video: PrebzOgDennis / YouTube Vis mer Vis mer

- Det først er at det er færre kjendiser enn før som alle kjenner. Kjendiseriet er, i liket med medievirkeligheten generelt, blitt fragmentert. Dennis Vareide er for eksempel en stor stjerne på sin arena, men lite kjent for de fleste over en viss alder.

- For det andre er vårt fokus først og fremst å lage «Farmen». Det viktigste er å finne deltakere vi tror kan være med å lage det best mulige innholdet, ikke hvor de kan plasseres på en stadig mer uklar kjendisskala. Dette var fokuset da vi castet den første sesongen, og vi har fulgt samme oppskrift denne gangen, sier presseansvarlig for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!