SKILLES: Fredag kom nyheten om at Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Behn har ikke uttalt seg etter at nyheten ble kjent. Nå bryter han stillheten med et maleri og litt tekst på Instagram. Her er paret fotografert i bryllupet til svenskeprinsen Carl Philip og Sofia Hellqvist i fjor. Foto:  Karin Törnblom / IBL, NTB scanpix
SKILLES: Fredag kom nyheten om at Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Behn har ikke uttalt seg etter at nyheten ble kjent. Nå bryter han stillheten med et maleri og litt tekst på Instagram. Her er paret fotografert i bryllupet til svenskeprinsen Carl Philip og Sofia Hellqvist i fjor. Foto:  Karin Törnblom / IBL, NTB scanpixVis mer

Ari Behns første melding etter bruddet

Deler emneknagger og maleri med følgerne. 

(Dagbladet): Fredag kveld kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles, etter 14 års ekteskap. Det offentliggjorde Slottet selv i en pressemelding.

- Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre, fortalte prinsessen i pressemeldingen.

Siden har det vært stille fra begge parter.

Slottet opplyste om at paret ikke ville være tilgjengelige for pressen for ytterlige kommentarer.

#aribehn #art #intothelight #embrace #gardenofeden #sun #flowers

Et bilde publisert av Ari Behn (@ari.behn)

Søndag ettermiddag kom imidlertid første melding fra Behn.

Delte nytt bilde

På sin Instagram-konto la forfatteren og kunstneren ut et bilde av et maleri i bruntoner, med noe som kan minne om nattsvermere eller øyenstikkere.

Under har Behn ramset opp følgende emneknagger: #aribehn #art #intothelight #embrace #gardenofeden #sun #flowers.

På Instagram fungerer emneknagger slik at alle innlegg som blir tagget med en, dukker opp i emneknaggens feed. Klikker noen seg inn på emneknaggen #aribehn vil derfor bildet han nå delte vises der.

Dagen før bruddet med prinsesse Märtha Louise ble offentliggjort, delte Behn et lignende innlegg på sin konto.

Der skrev han blant andre emneknaggen #letgo, som har fått enkelte til å spekulere i om det var en forvarsel før bruddets offentliggjøring. Det skriver VG.

Behns konto på Instagram er relativt ny. For tre uker siden delte han sitt første bilde - en selfie av seg selv med solbriller.

På den korte tida har han likevel klart å dele flere bilder, alt fra egne kunstverk til bilder av natur. Siden oppstart har over 2000 mennesker valgt å følge ham på bildedelingsplattformen.

SKILLER SEG: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har vært gift i 14 år. I dag ble det kunngjort at de skal skilles. Se de fine øyeblikkene fra forlovelsen og bryllupet deres. Video: NRK / NTB Scanpix Vis mer

- En kommentar på bruddet

Kunstekspert Gunnar Krogh-Hansen ved Oslo Kunsthandel har sett bildet Behn har lagt ut på Instagram. Til Dagbladet forteller han at det kan tolkes som en kommentar på bruddet.

- Bildet viser nattsvermere eller noe lignende som flyr mot lyset. Her bruker han ganske enkel symbolikk, og det er sannsynligvis en kommentar på bruddet. Det er flott å kunne bruke kunst i denne sammenhengen, forklarer han.

Krogh-Hansen mener det er viktig å huske på at det er Behns kunst man tolker når man ser på bildet.

- I Ari Behns sjargong er dette en kommentar på kjærlighet og det å komme seg videre. Han er en amatørkunstner som henter åpenbar inspirasjon fra andre, men har ikke noen egen tyngde som billedkunstner, mener kunsteksperten.