Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Ari har vært lydig i så mange år nå

Endelig er han seg selv, mener Renberg.

|||

(Dagbladet.no): De siste ukene har Carl-Erik Grimstad, språkforsker Finn-Erik Vinje og forfatter Erlend Loe alle fått passene sine offentlig påskrevet av prinsessegemalen.

Nå mener forfatterkollega Tore Renberg at Ari Behn endelig er seg selv. 

- Ari har vært lydig gemal i så mange år, at han var nødt til å være forfatter nå. Han har gjort så godt han kan, men nå vil han være Ari, sier Renberg til Bergens Tidende.

Ari Behn har tidligere kastet hansken, da han i Dagbladets reaksjon utfordret sosiolog Kjetil Rolness til duell, slik fortidens forfattere og kongelige kunne gjøre da de ble forulempet.

Forfatteren av salgssuksessen "Mannen som elsket Yngve" får også fortidsassosiasjoner når Behn fyrer løs i mediene.

- Det er som det plutselig kommer en fyr hoppende ut fra 1700-tallet. Ari er en kriger, en duellant, en ridder, en musketer, sier Renberg til Bergens Tidende.

- Dette er veldig tøft. Ari er tilbake og er Ari Behn. Det liker jeg godt!

Flere medierådgivere Dagbladet.no har vært i kontakt med, mener Behns offentlige bredsider ødelegger for både monarkiet og Behn selv.

En av rådgiverne mener prinsessegemalen har gått helt av skaftet, men tør ikke stå frem i frykt for represalier fra Behn.

I debattinnlegget i dagens Dagblad går Behn hardt ut mot Erlend Loes forfatterskap, som han mener er firkantet og trivielt.

Det vil ikke Tore Renberg være med på.

- Å lese Loes forfatterskap er nok ikke hans sterkeste side. Han er en av de største samtidsforfatterne våre, sier Renberg, som synes Loe er noe ganske annet enn et furubord.

- Erlend Loe er mer som en hjemmesnekret stol. Dypt orginal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media