- Ari var helt ærlig

Og godkjente alle sitatene, sier journalisten bak skandaleintervjuet.

ER DEPRIMERT: Det sier Märtha Louises ektemann Ari Behn om seg selv. - Det ligger i en kunstners natur, sier journalisten bak intervjuet i Massiv. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ER DEPRIMERT: Det sier Märtha Louises ektemann Ari Behn om seg selv. - Det ligger i en kunstners natur, sier journalisten bak intervjuet i Massiv. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): I seks-sju timer satt de sammen i et leid hus i Heggedal i Asker og snakket og tok bilder. Senere diskuterte de intervjuet de hadde vært gjennom, og var enige om at det kom til å skape reaksjoner.

Til sist leste Ari Behn gjennom hele teksten og godkjente det.

Dette er bakgrunnen for skandaleintervjuet «En reise til Aris indre» i magasinet Massiv, som har skapt overskrifter i dag. Trebarnsfar og prinsessegemal Ari Behn snakker blant annet om at han er en dårlig ektemann, at han drikker hver dag og at han ikke er lykkelig.

- Blir ikke satt ut av champagne
- Ari har lest gjennom og godkjent alle sitater. Det kommer ikke som noen overraskelse verken på meg eller ham at dette skaper reaksjoner, sier Magnus S. Rønningen, redaktør i Massiv og mannen bak dybdeintervjuet som fyller tolv sider i den siste utgaven av bladet.

- Det er en del av gamet at avisene trekker ut enkeltsitater fra intervjuer og lager skandaleoppslag. Det er prisen en må betale for å levere et intervju som gir de menneskene som faktisk ønsker det, en anledning til å bli ordentlig kjent med Ari. Det er å håpe at dette gir flere lyst til å lese intervjuet i sin helhet - da vil de bli positivt overrasket.

FORBEREDT: Det kommer ikke som noen overraskelse på Ari at intervjuet skaper reaksjoner, sier journalisten bak - Massiv-redaktør Magnus S. Rønningen.
FORBEREDT: Det kommer ikke som noen overraskelse på Ari at intervjuet skaper reaksjoner, sier journalisten bak - Massiv-redaktør Magnus S. Rønningen. Vis mer

Rønningen, som har kjent Behn «av og på» i elleve år, mener forfatteren er hundre prosent ærlig i intervjuet.

- Ja, vi drakk champagne. Men både jeg og Ari har brukt alkohol som brensel i så mange år at det skal mer enn et par flasker til for å sette oss ut av spill, sier Rønningen.

- Et sunnhetstegn
- Han viser her både sine sterke og svake sider. Med dette intervjuet setter han et slags punktum og kommer med sin versjon av en rekke forhold som har vært omtalt før. Når man er hundre prosent ærlig, er man på en måte uangripelig, og det føler jeg at Ari Behn er i dette intervjuet. Både i forhold til seg selv og de rundt ham, sier redaktøren og journalisten.

- Når Ari sier han før eller siden blir sparket ut hjemmefra, er det ment humoristisk eller alvorlig?

- Ari beveger seg alltid i grenseland mellom selvironi, humor og det dypeste alvor. Så også her. Akkurat dette utsagnet handler kanskje mest om at han ikke ser på seg selv som den letteste fyren å leve sammen med.

- Når han sier han er kronisk deprimert, mener han at han er psykisk syk eller er det simpelthen en talemåte han bruker for å beskrive sitt naturlige lynne?

HER HAR HAN AKKURAT ÅPNET SEG: Intervjuet med Massiv ble foretatt den 2. september i år, før Ari deltok på premierefesten for "Jesus Christ Superstar" ved Det norske teateret.
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
HER HAR HAN AKKURAT ÅPNET SEG: Intervjuet med Massiv ble foretatt den 2. september i år, før Ari deltok på premierefesten for "Jesus Christ Superstar" ved Det norske teateret. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

- Uten at jeg skal gå inn og tolke alt han sier: Det er vel ikke så uvanlig at kunstnere og forfattere som setter større og større krav til seg selv, samtidig som de opplever ungdommens selvsikkerhet og overmot forvitre, opplever å gå inn i en viss depresjon, det ligger i en kunstners natur, sier Rønningen.

- Selv synes jeg et slikt åpenhertig intervju er et sunnhetstegn. Det er mange som har ventet på Aris egen versjon - og han fremviser en overbevisende og befriende selvinnsikt, sier han.

Ari Behn og Prinsesse Märtha Louise har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken overfor Dagbladet.

GRATISMAGASIN: Det er bladet Massiv som har fått Ari Behn til å snakke åpent om blant annet alkoholvaner og hvordan han er å leve sammen med.
GRATISMAGASIN: Det er bladet Massiv som har fått Ari Behn til å snakke åpent om blant annet alkoholvaner og hvordan han er å leve sammen med. Vis mer