Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Spellemannprisen 2017:

Arif viste fram kjæresten for første gang

Se antrekkene fra kveldens musikkfest.

SAMBOERE: Arif hadde med seg kjæresten Martha Rønningen på Spellemannprisen søndag kveld. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SAMBOERE: Arif hadde med seg kjæresten Martha Rønningen på Spellemannprisen søndag kveld. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO KONSERTHUS (Dagbladet): I kveld er det duket for Spellemannutdeling i Oslo konserthus, hvor det tradisjonen tro blir en storslagen feiring av det norske musikkåret som er gått.

I første omgang deles sjangerprisene ut, og i ettermiddag troppet en rekke spente kjendiser og artister opp på den røde løperen.

En av artistene som ankom den røde løperen var Arif Salum (31). Ved sin side hadde han kjæreste og samboer Martha Rønningen.

- Håper på det beste

Overfor Dagbladet avslører artisten at han har funnet sin sjelevenn.

- Hun er min «soulmate», sier han lattermildt.

Rønningen legger heller ikke skjul på at de har det svært bra sammen.

Arif er i kveld nominert i flere kategorier, men innrømmer at han ikke forventer å dra hjem med noen pris i kveld.

- Jeg håper på det beste, men forventer ingen ting, sier han.

MARKERING: Under søndagens Spellemann-show var det mange kjendiser og artister som dukket opp på den røde løperen med hvit rose. Initiativet var til støtte for metoo-kampanjen. Video: Christian Roth ChristensenVis mer Vis mer

Blant dem som også er nominert til å vinne pris i kveld, er bergensaristen Gabrielle Leithaug (33). Overfor Dagbladet forteller 33-åringen, som kan vinne statuett for beste popsolist, at hun har prøvd å tenke minst mulig på resultatet.

- Men jeg er veldig stolt over den gjengen som er nominert med. Jeg står i et sterkt lag. Uansett hvem som tar prisen, er det fortjent, forteller hun.

AMERIKANSK STJERNE I OSLO: Artist Noah Cyrus (18) dukket plutselig opp på den røde løperen i Oslo konserthus søndag ettermiddag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AMERIKANSK STJERNE I OSLO: Artist Noah Cyrus (18) dukket plutselig opp på den røde løperen i Oslo konserthus søndag ettermiddag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Store forventninger

Gabrielle, som har på seg pastellilla kreasjon for anledningen, har generelt store forventninger til kvelden.

- Jeg synes Spellemann er festlig. Det er ikke ofte man har så mange kollegaer på et sted, og jeg gleder meg veldig, forteller hun.

SPELLEMANN-UTDELINGEN: Artisten Gabrielle kom til Oslo konserthus sammen med en kompis. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Artisten Gabrielle kom til Oslo konserthus sammen med en kompis. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Rapperen Abdulhakim «Hkeem» Hassane (20), som kan vinne pris for årets nykommer og årets låt, med landeplagen «Fy faen», forteller at det er en ære å være nominert.

- Jeg håper det blir en bra kveld, og at alle smiler og er blide. Alle fortjener å vinne, jeg har mange sterke konkurrenter, forteller han til Dagbladet.

Saken fortsetter under:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Bettan (59), eller Elisabeth Andreassen, er også på plass i Oslo konserthus i ettermiddag. Hun kom til den røde løperen sammen med døtrene, og sangeren Heidi Musum, aka Kamferdrops. Overfor Dagbladet forteller Bettan at hun ønsker seg flere fester som Spellemann.

- Vi trenger å feire norsk musikk mer enn det vi gjør i dag, og vi trenger å feste mer. Her er det mange gode musikere og artister, og det er fint med bransjetreff, forteller hun.

SPELLEMANN-UTDELINGEN: Marion Ravn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Marion Ravn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Bettan sammen med døtrene og artisten Kamferdrops (i grønt). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Bettan sammen med døtrene og artisten Kamferdrops (i grønt). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Bettan og døtrene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Bettan og døtrene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Maya Vik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Maya Vik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Julie Bergan. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Julie Bergan. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Cezinando. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Cezinando. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Dagny. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Dagny. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Alan Walker. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPELLEMANN-UTDELINGEN: Alan Walker. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ved siden av de norske musikkstjernene dukket det amerikanske stjerneskuddet Noah Cyrus, lillesøsteren til Miley Cyrus, uventet opp på den røde løperen i kveld. Overfor Dagbladet forteller Cyrus at hun er på Spellemann for å opptre sammen med vår egen Alan Walker. De har låta «All Falls Down» sammen.

- Det er fantastisk å være her, og jeg elsker Norge. Jeg burde egentlig flytte hit. Det er andre gang jeg er her nå, og jeg gleder meg skikkelig til kvelden og hele utdelingen, forteller hun.

Bærer hvite roser

Fra tidligere er det kjent at det blir metoo-markering på Spellemannutdelingen søndag. Både kvinner og menn er blitt oppfordret til å bære en hvit rose som symbol på kampen mot trakassering i musikkbransjen.

Det ble tydelig allerede på den røde løperen at svært mange ønsket å støtte initiativet.

- En hvit rose er jo en fin markering. Grammy-prisen oppfordret til svart antrekk, så dette blir vår variant, har initiativtaker til blomstermarkeringen, Charlotte Öqvist i pr- og managerbyrået Little Big Sister, tidligere uttalt til Dagbladet.

- En ære

Søndag kveld skal hele 24 Spellemannpriser deles ut, i tillegg til live-opptredener fra flere av Norges største artister. Blant dem som inntar scenen, er ingen ringere enn en av verdens største EDM-stjerner, Alan Walker, som for anledningen opptrer sammen med Noah Cyrus.

- Det er en ære å få åpne årets Spellemann-show. Jeg gleder meg stort til både opptredenen og til å sitte som nominert i salen. I fjor kunne jeg dessverre ikke være med på prisutdelingen, så jeg er veldig glad for at jeg får være der i år, sier Alan Walker, som blant annet er nominert i kategorien «Årets låt» for «Alone», til Spellemann.no.

Under kveldens show skal også GURLS, Sløtface, Dagny, ISAK, Guro Kleven Hagen og Hkeem underholde publikum og tv-seere. For øvrig gjør Kamferdrops, Ole Ivars og Bettan en eksklusiv opptreden sammen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!