Olav Bjørshol:

Aris far: - Jeg fant ham

Ari Behns foreldre forteller om sønnens bortgang for første gang, i et intervju med Se og Hør.

I SORG: Her er prinsesse Märtha Louise avbildet sammen med Ari Behn og hans foreldre, Marianne Behn og Olav Bjørshol, i 2001. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Her er prinsesse Märtha Louise avbildet sammen med Ari Behn og hans foreldre, Marianne Behn og Olav Bjørshol, i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten om at kunstner og forfatter Ari Behn hadde tatt sitt eget liv, slo ned som en bombe i norsk offentlighet første juledag. Dødsfallet etterlot landets befolkning i sjokk, og de etterlatte og pårørende i en ubeskrivelig sorg.

3. januar ble Behn bisatt for en fullsatt Oslo domkirke, der blant andre 47-åringens eldstedatter, Maud Angelica Behn (16), holdt en svært åpenhjertig og rørende tale.

Ville unngå spekulasjoner

Behns familie har hele veien valgt å være åpne om at Ari tok sitt eget liv, noe de har høstet mye ros for - ikke minst for å ha satt ekstra fokus på mental helse.

I tirsdagens utgave av Se og Hør snakker Behns foreldre, Marianne Behn (66) og Olav Bjørshol (67), om sønnens bortgang for første gang. Marianne Behn forteller blant annet om bakgrunnen for hvorfor familien gikk tidlig ut med sønnens valg om å avslutte livet.

- Ari var en kjent person. Vi valgte å si det som det var, for ikke å skape spekulasjoner - og med håp om å kunne være til hjelp for andre, forteller Marianne Behn.

I intervjuet går også Behns far nærmere inn på sønnens siste døgn. Selv var han på besøk hjemme hos Ari i Lommedalen både julaften og første juledag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer