Simon Bowes-Lyon:

Aristokrat dømt etter slottsvoldtekt

Dronning Elizabeths slektning må sitte bak lås og slå i ti måneder.

VOLDTEKT: Simon Bowes-Lyon, jarl av Strathmore, er dømt til ti måneders fengsel etter voldtekt. Foto: Jane Barlow / Pa / NTB
VOLDTEKT: Simon Bowes-Lyon, jarl av Strathmore, er dømt til ti måneders fengsel etter voldtekt. Foto: Jane Barlow / Pa / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jarl av Strathmore, Simon Bowes-Lyon (34), befinner seg for tida i hardt vær. Han må nemlig forberede seg på å sitte de neste ti månedene bak fengselsmurer, etter at han tirsdag denne uka ble dømt for voldtekt.

34-åringen skal nemlig ha tvunget seg inn på en 26 år gammel kvinnes soverom og voldtatt henne. Hendelsen skjedde på slottet hans i Skottland i fjor, og dommen falt på tirsdag, ifølge CNN.

Bowes-Lyon erkjente straffskyld for hendelsen, som fant sted under et arrangement på Glamis slott i februar 2020. Med tittelen jarl er 34-åringen i slektskap med den britiske kongefamilien, og slekter på dronningmora og Bowes-Lyon-familien.

Glamis slott er dronningmoras barndomshjem. Det er også der prinsesse Margaret, dronning Elizabeths søster, ble født.

Hadde kjæreste

Rettssaken gikk over tre dager. Der kom det fram detaljer om overgrepet, og det ble blant annet kjent at offeret var på vei til sengs da det skjedde. En full Bowes-Lyon skal deretter ha gått til rommet hennes rundt halv to på natta, voldtatt henne og nektet å forlate rommet de neste 20 minuttene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer