RISIKERER SAMFUNNSSTRAFF: Arne Hjeltnes ble i mai tatt i laserkontroll etter «Gutta på tur»-innspilling i Jotunheimen.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet</span>
RISIKERER SAMFUNNSSTRAFF: Arne Hjeltnes ble i mai tatt i laserkontroll etter «Gutta på tur»-innspilling i Jotunheimen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Arne Hjeltnes tatt i laserkontroll på vei fra «Gutta på tur»-innspilling

Det melder VG.

(Dagbladet): Ifølge VG risikerer TV-profil Arne Hjeltnes samfunnsstraff etter å ha blitt tatt i laserkontroll i Nord-Aurdal på E16 den 4. mai.

Avisa skriver at måleren, ifølge politiet, viste at Hjeltnes hadde kjørt 75 km/t, til tross for at fartsgrensen var 30 km/t.

Nå må han ifølge berammingslistene møte i Asker og Bærum tingrett 8. juni - siktet for overtredelse av veitrafikkloven.

- Utgangspunktet i en slik sak er samfunnsstraff og inndragelse av førerkortet i ett år, sier Johan Petter Bærland, politiadvokat i Innlandet politidistrikt, til VG.

TV-RETUR: De sto bak en av de mest populære programseriene på norsk tv i perioden 1995-2002. Nå er Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang klare for nye «Gutta på tur»-programmer på TV 2.Video: «Norges beste» / TV 2 Vis mer

Hjeltnes forteller på sin side at han ikke er informert av politiet om at han må møte i retten.

- Jeg har ikke engang fått sakspapir eller innkalling, sier Hjeltnes til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere saken utover dette, men henviser til uttalelsene i VG, hvor TV-profilen blant annet forklarer at han er usikker på om han kan straffes.

- Det var satt opp midlertidig 30-sone i det som til vanlig er en 80-sone, dette i forbindelse med veiarbeid. Men da jeg kjørte der, pågikk det ingen arbeider og det var ingen arbeidere i nærheten, sier Hjeltnes til VG, og understreker at han «vil undersøke dette nøye før han tilstår noe som helst».

Gjør comeback

Hjeltnes var på vei hjem fra «Gutta på tur»-innspilling i Jotunheimen, da han ble tatt i laserkontroll.

Det var i mars det ble kjent at en av de mest populære programmene på norsk TV kommer tilbake til høsten.

- Det stemmer! Vi skal tilbake med fire programmer i anledning TV 2s 25-årsjubileum, sa tv-personlighet, forfatter og næringslivsmann, Arne Hjeltnes, til Dagbladet den gang.

«Gutta på tur» med Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang holdt på mellom 1995 og 2002, og hadde også et spesialprogram med Kong Harald i 2010.