Arne Pers versjon av Flo Ridas superhit går verden rundt

«Fløyta mi» var ment som en intern bursdagsvideo. Nå går den som ei kule på nettet og har blitt fanget opp av Grammy-vinner. Se video!

(Dagbladet): Da sunnmøringen Arne Per Andersen fylte 40 tidligere i høst, sørget kamerater for at jubilanten selv fikk bidra med god underholdning til 40-årslaget sitt.

Kompisen Pål Bakke skrev nemlig en tekst til melodien av Flo Ridas superhit «Whistle», og spurte om ikke Andersen kunne synge den i studio. 

Sangen, med tittelen «Fløyta mi», går på klingende sunnmørsk og inneholder strofer som «Å, baby, Arne Per med fløyta, det er rein magi» og «Hvis eg får spille på slurva di, kan du få blåse i fløyta mi så mye du vil».

- Det var ikke min idé. Jeg ble kontaktet av Pål Bakke, som hadde skrevet en tekst og lurte på om jeg kunne synge. Så da sang jeg den inn i studio, også filmet vi videoen rundt omkring etterpå, sier Andersen til Dagbladet. 

Men lite ante han om at videoen med «Fløyta mi» ikke bare skulle sørge for latterbrøl i 40-årslaget, men også få massiv oppmerksomhet på nettet.

- Det har tatt helt av - Noen la det ut på nettet, og nå har det tatt helt av. Det har jeg litt blanda følelser for, selv om det jo er en veldig morsom video, sier han og ler.

Selv så han ikke det ferdige resultatet før i bursdagsfesten. 

LAGDE NY VERSJON: Arne Per gjorde en ny versjon av Flo Ridas hit «Whistle». Nå går «Fløyta mi» verden rundt. Vis mer

- Det var jo ikke meningen at så mange skulle se det. Men det er litt moro.

- Er «Fløyta mi» nå blitt en hit på Sunnmøre?

- I alle fall i Ålesund. Det er mange som synger på den. Dette her er jo uker siden, så jeg hadde trodd det skulle roe seg litt ned.

Grammy-vinner RZA introduserte «Fløyta mi» Arne Pers musikkvideo er nå blitt sett av flere hundre tusen på Youtube, samtidig som den spres også i andre sosiale medier. Men det er ikke bare hjemme i Norge at den morsomme «Whistle»-vrien får mye oppmerksomhet.

For i helga var den også blant innslagene som Grammy-vinneren RZAs valgte å trekke fram som de morsomste, i Youtube-programmet der kjendiser plukker ut sine favorittklipp. Dette klippet har i skrivende stund blitt sett av over 1,1 millioner.

RZA er medlem av den amerikanske rapgruppa Wu-Tang Clan

«Denne siste videoen kommer fra en fyr vi kan kalle 'Hairy Cheeseburger'. Kanskje dere har hørt Flo Ridas sang 'Whistle', kanskje ikke. Men denne fyren har laget sin egen versjon av sangen og den sender Flo Rida langt tilbake til Florida,» sier RZA i sin introduksjon til Arne Per Andersens «Fløyta mi».

Selv har ikke Andersen noe forhold til Flo Rida, men forteller at han jo hadde hørt sangen, og ikke minst den gjenkjennelige plystringa, før. 

SUNNMØRSRAPPER: Arne Per forteller at det ikke var bare enkelt å gå inn i rollen som rapper. Vis mer

- Hva tror du Flo Rida synes om din versjon?

- Han synes sikkert den er helt fantastisk! sier han og ler. 

- Tror du han kommer til å ringe deg og spørre om å lage duett?

- Haha, hvis de betaler flybilletten, så kan jeg jo bli med på det.

- Ville tenkt meg litt mer om neste gang Selv om Andersen synes videoresponsen er overveldende, innrømmer han likevel at han synes det er litt gøy, og sier han bare har fått positiv respons fra folk som synes det er morsomt.

- Jeg blir heldigvis ikke kasta stein etter på gata. Men skulle jeg gjort det om igjen, tror jeg at jeg da vil si nei til å legge den ut på nettet. Jeg ville nok tenkt meg litt mer om. 

- Hvordan var det å spille inn musikkvideoen?

- Det var vanskelig å synge, jeg måtte ta linje for linje. Også var det veldig kaldt. Det var en kald dag å spille inn videoen på. 

- Nesten ubegripelig Pål Bakke, som hadde ideen til videoen, forteller til Dagbladet at han synes det er helt sykt at videoen har nådd ut til et internasjonalt publikum. 

- Det var jo en intern bursdagsvideo, som var ment for 130 gjester.

- Hvordan kom du opp med ideen til dette?

- Jeg tenkte jeg ville gjøre litt ekstra stas på ham, og vise at Arne Per er en veldig uhøytidelig fyr. Dette er som skapt for ham, som tidligere var fotballdommer. Men det var jo i utgangspunktet ment internt, sier han.

JUBILANT: Låta ble spilt inn i forbindelse med Arne Pers 40-årsfeiring, og jubilanten ante lite om at klippet skulle få massiv oppmerksomhet på nettet. Vis mer

- Det er kjempestas, og nesten ubegripelig at så mange har sett den. Vi har tydeligvis truffet et heller annet. Arne Per utleverer seg selv og tar seg ikke så høytidelig.

Ble overtalt med ei pølse i brød Bakke innrømmer at litt studiojuks måtte til.

- Han er jo egentlig tonedøv. Men vi fikk fikset det slik at det høres ut som han kan synge.

Om Andersen selv føler seg overveldet, så setter Bakke stor pris på oppmerksomheten. 

- Det er kjekt at Arne Per kan underholde over hele verden. Han fortjener et stort, internasjonalt publikum. 

Og Bakke går ikke av veien for at det kan komme en oppfølger:

- Du skal ikke se bort ifra det. Det spørs om vi får med Arne Per, da. Men dette var jo en lavbudsjettsfilm. Alt som skulle til for å smøre ham, var ei pølse med brød til, så vi må nok tenke på en oppfølger, altså, sier han og ler. 

OMSVERMET: I videoen er Arne Per blant annet omsvermet av smekre cheerleader-jenter. Vis mer

ORIGINALEN: Flo Rida har hatt stor suksess med låta «Whistle». Nå får han konkurranse i Arne Pers «Fløyta mi». Foto: John Shearer / AP / NTB Scanpix Vis mer