<p>HELOMVENDING: Arnold Schwarzenegger skal for første gang siden han flytta til USA ikke stemme republikansk ved valget. Det avslører han selv på Twitter. Foto:&nbsp;Johns PkI / Splash News</p>

HELOMVENDING: Arnold Schwarzenegger skal for første gang siden han flytta til USA ikke stemme republikansk ved valget. Det avslører han selv på Twitter. Foto: Johns PkI / Splash News

Vis mer

Det amerikanske presidentvalget

Arnold Schwarzenegger gjør helomvending: - Skal for første gang ikke stemme republikansk

Den tidligere guvernøren er klar i sin tale. 

(Dagbladet): Det amerikanske valget nærmer seg med stormskritt, og den 8. november skal det avgjøres om Hillary Clinton eller Donald Trump blir landets neste president.

Begge kandidatene er kontroversielle, og har i valgkampen skapt overskrifter verden over for sine uttalelser og høylytte krangling.

Det toppet seg likevel på fredag, da et klipp fra 2005 ble publisert at Washington Post. I klippet snakker Trump nedsettende om kvinner, og kritikken har ikke latt vente på seg. Flere ber ham trekke seg fra racet etter skandalevideoen.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

Stormen har også endret manges oppfatning av kandidaten. En av deg som har latt seg påvirke er skuespiller og politiker Arnold Schwarzenegger (69).

- Ikke stemme

I et langt innlegg på Twitter forklarer 69-åringen, som har fem «Mr. Universe»-seire, sju «Mr. Olympia»-titler og et åtteårig politisk verv som guvernør i California, at han for første gang ikke skal stemme republikansk.

- For første gang siden jeg ble statsborger her i 1983 skal jeg ikke stemme på den republikanske kandidaten, forklarer han og fortsetter:

- Som mange amerikanere, er jeg forvirret av dette valget. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for hvordan jeg skal stemme neste måned. Jeg har vært en stolt republikaner siden jeg flytta hit og hørte Nixon tale om å få staten vekk fra privatlivet, fri handel og det å forsvare friheten vår med et sterkt militærvesen, skriver 69-åringen.

Meldingen hans er delt videre over 24 000 ganger på Twitter, og har blitt favorittmarkert av nesten dobbelt så mange. Det var US Magazine som først omtalte den personlige meldingen til stjerna.

Schwarzenegger avslutter innlegget med å forklare at han er stolt av å være republikaner, men at det å være amerikaner er viktigere. I en situasjon som dette må man ifølge 69-åringen velge landet sitt over partiet.

Selv om skuespilleren har distansert seg fra Trump politisk, har de to møttes i arbeidslivet. 69-åringen tar nemlig over Trumps jobb som programleder i realityserien «The Apprentice», ifølge E!.

«Terminator»-skuespilleren er ikke alene i sin protest. Senator John McCain har også valgt å distansere seg fra Trump. Condoleezza Rice, Jeb Bush og Marco Rubio er har også gått ut mot Trump den siste tida.

Viste fram hemmelig sønn

Schwarzenegger er i vinden for tida. De siste ukene har han skapt overskrifter verden over etter å ha besøkt Oktoberfest i München. Der viste han fram sin «hemmelige sønn» til fansen.

Bodybuilderens sønn, Joseph Baena, feiret forrige uke 19-årsdagen sin. Baena fikk 69-åringen sammen med sin tidligere hushjelp, Mildred Baena. Først 14 år etter at Schwarzenegger og hushjelpen fikk barn sammen, fikk kona,Maria Shriver, nyss om hendelsen i 2011.

Det endte med skilsmisse etter et 25 år langt forhold.

Instagram la Schwarzenegger ut et bilde av han og sønnen, ikledd tradisjonelle lederhosen, med hver sin øl. Skuespilleren har tidligere denne uka blitt observert i München, der den tradisjonelle Oktoberfesten arrangeres.

«Gratulerer med dagen, Joseph. Flink student, flink atlet. Jeg er stolt av deg og elsker deg», skrev den stolte faren om den ferske 19-åringen.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer