Det amerikanske presidentvalget

Arnold Schwarzenegger gjør helomvending: - Skal for første gang ikke stemme republikansk

Den tidligere guvernøren er klar i sin tale. 

HELOMVENDING: Arnold Schwarzenegger skal for første gang siden han flytta til USA ikke stemme republikansk ved valget. Det avslører han selv på Twitter. Foto: Johns PkI / Splash News

HELOMVENDING: Arnold Schwarzenegger skal for første gang siden han flytta til USA ikke stemme republikansk ved valget. Det avslører han selv på Twitter. Foto: Johns PkI / Splash News

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det amerikanske valget nærmer seg med stormskritt, og den 8. november skal det avgjøres om Hillary Clinton eller Donald Trump blir landets neste president.

Begge kandidatene er kontroversielle, og har i valgkampen skapt overskrifter verden over for sine uttalelser og høylytte krangling.

Det toppet seg likevel på fredag, da et klipp fra 2005 ble publisert at Washington Post. I klippet snakker Trump nedsettende om kvinner, og kritikken har ikke latt vente på seg. Flere ber ham trekke seg fra racet etter skandalevideoen.

Stormen har også endret manges oppfatning av kandidaten. En av deg som har latt seg påvirke er skuespiller og politiker Arnold Schwarzenegger (69).

- Ikke stemme

I et langt innlegg på Twitter forklarer 69-åringen, som har fem «Mr. Universe»-seire, sju «Mr. Olympia»-titler og et åtteårig politisk verv som guvernør i California, at han for første gang ikke skal stemme republikansk.

- For første gang siden jeg ble statsborger her i 1983 skal jeg ikke stemme på den republikanske kandidaten, forklarer han og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer