«Tiger King» - «Doc» Antle

- Arrestert av FBI

Den omstridte kattedyr-profilen skal ha tilbrakt helga i varetekt.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix og Scanpix Vis mer
Publisert

«Tiger King»-stjerna Bhagavan «Doc» Antle skal fredag ha blitt pågrepet av FBI, og må mandag møte i retten, tiltalt for hvitvasking.

Det skriver nyhetsbyrået AP og avisa The Wall Street Journal - som begge viser til ikke navngitte kilder.

Den omstridte kattedyr-profilen skal ha tilbrakt helga i varetekt. Ifølge The Wall Street Journal har tiltalen en strafferamme på 20 års fengsel og en bot på 500 000 dollar - cirka 4,7 millioner kroner.

Tiltalen mot 62-åringen forventes å bli formelt annonsert i løpet av mandag, amerikansk tid, ifølge AP.

Det er uklart hvordan Antle stiller seg til anklagene.

Slaktes av dyrevernsorganisasjon

I mai henvendte den internasjonale dyrevernsorganisasjonen PETA - People for the Ethical Treatment of Animals - seg til USAs føderale skattevesen IRS.

De ba om en gransking av Antles veldedige fond Rare Species, og hevdet at midler fra fondet også sponser Antles kommersielle safari-virksomhet.

- Arrestert av FBI

- Det er passende at «Doc» Antle er bak gitter etter årevis med å stenge utrydningstruede dyr i bur og bruke dem i tarvelige fotoseanser. De juridiske problemene hans tårner seg opp, etter at PETA varslet om en tilsynelatende «veldedighetssvindel», og hans regime av terror mot tigerunger kan ikke stanses raskt nok, sier assisterende direktør Debbie Meltzer i PETAs CALE-avdeling (Captive Animals Law Enforcement) i en uttalelse gjengitt av AP.

I Virginia er Antle allerede siktet for blant annet dyresmugling, hvor han etter planen må møte i retten neste måned. Han er tidligere dømt på liknende tiltalepunkter i samme delstat, ifølge AP.

Kontroversiell

Antle eier den kontroversielle dyreparken Myrtle Beach Safari i South Carolina, og hadde en omfattende rolle i Netflix-dokumentarserien «Tiger King», med den polygame, våpenelskede cowboyen Joseph Allen «Joe Exotic» Maldonado-Passage i hovedrollen.

Maldonado-Passage soner en fengselsdom på 22 år for dyremishandling - og for å ha forsøkt å hyre en leiemorder til å ta livet av dyrevernsaktivisten Carole Baskin.

- INGEN ENDRING: TV-personlighet Rick Kirkham har nylig vært i Texas, og gjestet Dagbladet TVs studio for å diskutere skoleskytingen i Uvalde i Texas Vis mer

Da Dagbladet intervjuet Antle i 2020, gikk han kraftig i rette med dokumentarserien som gjorde ham til en internasjonal kjendis.

- Det er en skandaløs, sensasjonell tur gjennom rivaliseringen mellom Carole Baskin og Joe Exotic. Jeg ble dumpet i midten av det bare fordi anlegget vi har er mye større og mer prangende enn deres, og fordi det ser ut som hotellkjeden Ritz-Carlton, sa han blant annet via videochat.

I serien anklages han av ulike kilder for å avlive tigerunger når de kommer til en alder hvor de ikke lenger er like søte, og blir vanskeligere å håndtere.

- Det er latterlige bemerkninger som er med på å lage drama. Alle tigerunger er selvfølgelig viktig for oss, alle lever hos oss fra krybbe til død. Tigerungene våre møter bare gjester én til to timer i uka, og resten av tida lever de bare i vårt fantastiske reservat, sa Antle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer