Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Cardi B:

Artisten fikk utført billig og ulovlig rumpeoperajon i en kjeller

Amerikansk platikkirurg mener at metoden kan være livsfarlig.

FORSTØRRET RUMPA: Den amerikanske artisten Cardi B forstørret rumpa si for noen år tilbake. Det kunne ha endt ordentlig galt, mener plastikkirurg. Foto: NTB scanpix
FORSTØRRET RUMPA: Den amerikanske artisten Cardi B forstørret rumpa si for noen år tilbake. Det kunne ha endt ordentlig galt, mener plastikkirurg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske artisten Cardi B (25) har hatt en suksessfull karriere det siste året, etter at hun ga ut debutsingelen «Bodak Yellow» i fjor.

Forrige uke ga hun ut debutalbumet «Invasion of Privacy», som fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder, og samme uka avslørte hun at hun venter sitt første barn.

I forbindelse med braksuksessen, har hun latt seg intervjue av bladet GQ. Der kommer hun blant annet inn på endringer hun har gjort med utseendet.

For en stund tilbake skal hun nemlig ha fått utført en rumpeoperasjon, fordi hun trodde at en større bakdel ville føre til at hun tjente mer penger i jobben sin som stripper.

- Det var den villeste smerten. Det føltes som om jeg skulle svime av. Jeg ble svimmel, og det lekker i cirka fem dager etterpå, sier hun til GQ.

Operasjonen skal ha funnet sted i en kjeller i Bronx, der en kvinne skal ha sprøytet silikon i rumpa hennes - helt uten bedøvelse.

Prisen lå på omkring 6000 norske kroner, mens det på en medisinsk klinikk kan koste opp mot 70 000 norske kroner, ifølge Hollywood Reporter.

Da hun seinere ønsket å gjøre noen justeringer, skal hun ha fått beskjed om at stedet hadde blitt stengt, fordi noen hadde dødd på operasjonsbordet.

- Kroppen vil støte det fra seg

Overfor Hollywood Reporter forteller plastikkirurg Dr. Wright A. Jones at artistens historie tyder på at hun har har fått utført en operasjon på det svarte markedet.

Det er nemlig ikke lovlig å bruke silikoninjeksjoner som metode for å forstørre bakdelen, fordi det kan ha mange potensielle farlige effekter. Ifølge kirurgen kan silikon forårsake infeksjon, slag, hjertesvikt, nyrevikt og til og med ende fatalt.

På sine egne pasienter bruker Jones fett som er behandlet hensiktsmessig. Han desinfiserer hele kroppen og pasienten blir lagt i narkose i to-tre timer. Han legger til at under én prosent av pasientene opplever infeksjon ved denne metoden.

Thanks babe @offsetyrn but how imma get him to NY?😂😂😩😩😩

A post shared by Cardi B Official IG (@iamcardib) on

Smertene artisten snakker om er vanlig etter operasjoner som er utført på det svarte markedet, forklarer Jones. Årsaken er at pasienten ikke blir lagt i narkose under inngrepet.

Effekten av dette kan også komme etter en god stund.

- Kroppen vil støte det fra seg, og dette kan ta opp til ti-femten år, sier han.

Ikke ufarlig

I likhet med Jones, har plastikkirurgi, overlege og dr.med. Amin Kalaaji ved Oslo Plastikkirurgi, tidligere uttalt til Dagbladet at det finnes mange skrekkhistorier ved å bruke silikonimpantater ved en rumpeoperasjon.

- Jeg anbefaler aldri implantat. Det er forbundet med komplikasjoner som avstøting og infeksjon. Det er ikke det beste for et langsiktig resultat, har plastikkirurgen uttalt.

Han benytter seg av fettransplantasjon når han skal forstørre kvinners bakdel, og forflytter fett fra mage, hofter og lår til rumpa under operasjonen. På den måten kan man forme hele figuren, slik at proporsjonene blir passende.

Han forklarte at stadig flere kvinner ønsker å forstørre rumpa.

- For to år siden ble det en økning av forespørselen. Jeg har ingen klar forklaring på hvorfor, sa Kalaaji til Dagbladet.

Plastikkirurgen påpekte videre at en slik operasjon ikke er helt uten risiko uansett hva slags metode som blir benyttet.

- Det er ikke en ufarlig operasjon. Man må være veldig nøye som lege, og det kan medføre alvorlige komplikasjoner som nerveskader, infeksjon, sår og blodpropp, sa han i 2016.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!