Haugesund, 20160825. Filmfestivalen i Haugesund. Møte med Liv Ullmann 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Haugesund, 20160825. Filmfestivalen i Haugesund. Møte med Liv Ullmann Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Arve Tellefsen om Ullmanns begravelsesønske: - Liv kommer til å bli minst 100 år, og da er jeg 120

Fiolinisten er usikker på om han kan oppfylle ønsket. 

(Dagbladet): I et lengre intervju med Dagbladet forteller Liv Ullmann (77) om sin frustrasjon over norsk flyktningpolitikk, og røper at hun går med planer om å skrive ei ny bok.

SMIGRET: Arve Tellefsen kaller Liv Ullmann en god venn, og sier han blir smigret av at skuespilleren ønsker å gravlegges til hans fiolinspill. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SMIGRET: Arve Tellefsen kaller Liv Ullmann en god venn, og sier han blir smigret av at skuespilleren ønsker å gravlegges til hans fiolinspill. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Den norske skuespillerlegenden er for tida bosatt i USA sammen med sin mann, Donald Saunders, men røper at hun ikke vil begraves på andre siden av Atlanteren.

- Jeg vil ikke gravlegges der. Det må bli i Norge, og Arve Tellefsen må bare holde seg på beina, for han skal spille i begravelsen, sier hun til Dagbladet.

- En veldig god venn

Nå kommenterer Arve Tellefsen (79) det spesielle ønsket til Ullmann.

- Oj, det var voldsomt, men jeg blir jo smigret av det!, utbryter den verdenskjente, norske fiolinspilleren.

- Jeg kjenner Liv godt, men vi har ikke akkurat snakket om begravelser. Vi har samarbeidet om et par filmer og det er veldig inspirerende å jobbe med Liv. Hun er en fantastisk god, og veldig trofast, venn, sier Tellefsen til Dagbladet.

- Får holde ut

Tellefsen er imidlertid usikker på om Ullmanns ønske om å bli gravlagt til hans toner, lar seg gjøre.

- Liv kommer til å leve lenge, til hun blir minst 100 år, og da er jeg nesten 120. Det blir nok litt stusselig fiolinspilling i den alderen, sier han, men legger til:

- Men jeg får holde ut og øve. Hvis Liv vil det, så gjør jeg selvfølgelig det.