Komiprisen 2017:

Åsleik Engmark hylles av humorkolleger på Komiprisen: - Det er så utrolig trist at han ikke er her

Komiprisen manglet i år en av Norges største humorhelter - avdøde Åsleik Engmark.

HYLLER HUMORHELTEN: Henrik Thodesen, Ørjan Burøe og Terje Sporsem savnet Åsleik Engmark under Komiprisen mandag. Foto: Andreas Fadum
HYLLER HUMORHELTEN: Henrik Thodesen, Ørjan Burøe og Terje Sporsem savnet Åsleik Engmark under Komiprisen mandag. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag kveld var det duket for Komiprisen på Latter i Oslo, og som vanlig var den røde løperen preget av største komikernavnene i Norge.

Det var imidlertid én stjerne som manglet under årets prisutdeling. I februar gikk humorhelten Åsleik Engmark bort, og hans kolleger holder ikke igjen på lovord om den folkekjære komikeren.

Terje Sporsem, som er nominert til «Årets standupkomiker», beskriver Åsleik Engmark som en «veldig god venn».

- Det er selvfølgelig utrolig trist at han ikke er her i kveld. Han har betydd så mye for norsk humor og han har betydd så mye for meg. Jeg har gjort så mye fint sammen med ham, så det er utrolig trist, sier Sporsem til Dagbladet, før han fortsetter:

- I bransjen er vi flinke til å snu det triste til det positive, så i stedet for å tenke at det er trist at han ikke er her, så hedrer vi ham for den fantastiske personen han er, sier den blide sunnmøringen.

Lompelandslaget gjenforent

Kveldens programledere, Cecilie Steinmann Neess og Jon Niklas Rønning, hedret deres avdøde kollega med en sterk tale.

- Han var en fantastisk venn. Han var en allsidig scenekollega som leverte alt fra tekster til fantastisk operasang til glitrende satire til nydelig standup til fantastisk improvisasjon. Rekken er helt enorm og savnet er bunnløst, sier Jon Niklas Rønning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer